Tgrt Haber

'Eşya kaybetme' derdini kaldıran Samsung SmartTag 2 takip cihazı tanıtıldı

05 Ekim 2023 11:45 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 11:48
'Eşya kaybetme' derdini kaldıran Samsung SmartTag 2 takip cihazı tanıtıldı

Teknoloji devi Samsung, yeni tasarımı ve özellikleriyle "Samsung SmartTag 2" adlı takip cihazını tanıttı. 700 güne kadar pil ömrü sunan akıllı cihaz, Bluetooth ve UWB teknolojilerini bir arada tutuyor. Kullanım kolaylığı sağlaması için bir adet metal halkasıyla duyurulan cihazın fiyatı da belli oldu.

Samsung​, Galaxy S23 FE modelinin ardından SmartTag takip cihazının yeni versiyonunu duyurdu. Yeni SmartTag 2 önceki sürüme göre daha dayanıklı yapısı, çok yönlü bir tasarımı, uzun pil ömrü ve kullanım kolaylığı sağlaması için eklenen metal halkası ile tanıtıldı.

SmartTag 2 ile gelen özellikler arasında "Kayıp Modu" dikkatleri üzerine çevirdi. Bu fonksiyon sayesinde kullanıcı, SmartTag 2'ye iletişim bilgilerini kaydediyor. Ve cihaz kaybolduğunda, bulan kişi telefonun NFC'sini kullanarak otomatik olarak sahibin iletişim bilgilerine doğrudan ulaşabiliyor.

PİL ÖMRÜ İKİ KATINA ÇIKTI

Tam konumu bulmayı daha da kolaylaştıran Pusula Görünümü özelliğiyle öne çıkan SmartTag 2, pil ömrünü de iki kata kadar artırmış. Takip cihazı güç tasarrufu modu aktifken 700 günekadar kullanılabiliyor. Standart modda ise kullanıma bağlı olarak 500 güne kadar dayanabildiği açıklandı.

UYGULAMAYI DA GÜNCELLEDİ

SmartTag2'nin piyasaya sürülmesiyle "Samsung SmartThings Bul" uygulaması da güncellendi. Arayüzü tamamen yenilenen bir tam ekran harita görünümü kullanıcılara sunuldu. Ayrıca aynı Samsung hesabının açık olduğu Galaxy akıllı telefonlar ile SmartTag 2'nin otomatik olarak eşleşeceği belirtildi.

'Eşya kaybetme' derdini kaldıran Samsung SmartTag 2 takip cihazı tanıtıldı

BLUETOOTH VE UWB BİR ARADA

SmartTag 2, hem Bluetooth hem de UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojilerini bir arada tutuyor. Bu sayede "Bul" uygulamasında Bluetooth, UWB ve Artırılmış Gerçeklik teknolojilerini kullanarak telefonun kamerası ile SmartTag 2 cihazlarınızı bulmanıza imkan sağlıyor.

Gizliliği korumaya yönelik olarak, SmartThings Bul uygulaması, bilinmeyen bir SmartTag cihazının sizi takip ettiğini algıladığında "Bilinmeyen etiket uyarısı" gönderecek. Bu sayede SmartTag'ların kötüye kullanılmasının önüne geçilmeyi amaçlıyor. Bu özellik Apple AirTag modelinde mevcut olduğunu ekleyelim.

SAMSUNG SMARTTAG 2 FİYATI NE KADAR?

Samsung SmartTag 2, 11 Ekim'de dünya çapında 30 dolar fiyatla satışa sunulacak. Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...