Tgrt Haber

Samsung'dan 'bulut oyun' hamlesi! Kendi servisini kullanıma açıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
03 Ekim 2023 12:28 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 12:28
Samsung'dan 'bulut oyun' hamlesi! Kendi servisini kullanıma açıyor
,,

Amazon Luna ve Nvidia GeForce Now gibi bulut oyun hizmetlerini sunan şirketler arasına Samsung da katılıyor. Güney Koreli teknoloji şirketi kendi bulut oyun akış servisini çok yakında başlatacak. Ancak rakiplerinden çok farklı bir yönü olacak.

Samsung, bulut oyun akışı konusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, Amazon Luna, Microsoft Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now gibi rakiplerinden farklı bir yaklaşım benimseyerek, mobil oyunlara odaklanan yeni bir bulut oyun servisini tanıtacağı iddia edildi.

SamMobile sitesinin haberine göre Samsung, hizmetin beta sürümünü bu hafta düzenlenecek olan Samsung Geliştirici Konferansı 2023 etkinliği sırasında duyuracak. Servis, Galaxy telefonları ve tabletlerine önceden yüklenmiş olan Game Launcher uygulaması içinden erişilebilir olacak.

Diğer bulut oyun akış hizmetlerinin aksine, Samsung'un bu hizmeti mobil oyun meraklılarına yönelik olarak tasarladığı belirtiliyor. Nvidia GeForce Now, Amazon Luna ve Xbox Cloud Gaming platformları bilgisayar üzerinden de kullanılabiliyor.

SAMSUNG'UN HİZMETİ BEDAVA OLACAK

İddialarda yer alan bilgiye göre, Samsung'un bulut oyun akış hizmetinde bulunacak yapımlar arasında ilk etapta, Playrix ve Snow Print Studios gibi oyun geliştiricilerinden alınmış yedi oyun bulunacak.

Ayrıca Güney Koreli firmanın, Game Launcher'ı abonelik tabanlı bir hizmet olarak sunmak yerine, tamamen ücretsiz ve reklam destekli bir hizmet olarak sunmayı seçtiği bildiriliyor. Bu bir nevi Samsung TV Plus adlı ücretsiz video akış hizmetinin oyun dünyasına uyarlanmış bir versiyonu gibi çalışacak.

Gelen bilgilere göre Samsung, servisi 5 Ekim'de düzenleyeceği geleneksel Geliştirici Konferansı etkinliğinde duyuracak. Ayrıca bu hafta şirketin gerçekleştireceği tek etkinlik olmayacak. 4 Ekim'de Galaxy S23'ün daha uygun fiyatlı bir versiyonu olan Galaxy S23 FE'nin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...