Tgrt Haber

F-35’lerle ortak operasyon yapacak! Güney Kore’nin gizli savaş uçağı geliyor

14 Ağustos 2023 16:42 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 19:46
F-35’lerle ortak operasyon yapacak! Güney Kore’nin gizli savaş uçağı geliyor

Güney Kore, KAI KF-21 Borame adlı ilk gizli savaş uçağı üzerinde çalışmalarını hızla ilerletiyor. KAI KF-21 Borame’nin ABD’nin ürettiği F-35 savaş uçaklarına havada ağ kurup destek olması bekleniyor.

Son dönemlerde Kuzey Kore​ ile tansiyonu yükselten Güney Kore​, havada stratejik hamleler yapıyor. Güney Kore gizli olarak tuttuğu 5. nesil bir savaş uçağı KAI KF-21 Borame projesinde hızla ilerliyor.

F-35’LERLE ORTAK OPERASYON

KAI KF-21’in Lockheed Martin tarafından geliştirilen F-35​ savaş uçaklarına da havada destek olacağı aynı anda operasyonel faaliyetlerde bulunabileceği belirtiliyor.

Güney Kore'nin gizli savaş uçağı

Prototip Borame'nin hızı, bir F-22'den daha yavaş ancak F-35 için listelenen 1,6 Mach hızlarından biraz daha hızlı…

Aero Corner'daki bir yazıda uçağın 55 fit 5 inç ölçülerinde olduğu 2×Hanwha Techwin General Electric F414-KI art yakma turbofanları aracılığıyla Mach 1.81'e ulaşabileceği ve havadan yere füze, havadan havaya füze taşıyabileceği belirtiliyor.

Kaynak: warriormaven

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...