Tgrt Haber

Facebook popüler özelliğini kaldırıyor... Şimdiden değiştirin

08 Ağustos 2023 13:15 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 13:16
Facebook popüler özelliğini kaldırıyor... Şimdiden değiştirin

Facebook Messenger'ın SMS gönderme ve alma özelliği kapatılacağı duyuruldu. Artık kullanıcılar Messenger'i varsayılan kısa mesaj uygulaması olarak belirleyemeyecek.

Meta, FacebookMessenger​ için SMS​ gönderme / alma özelliğini kullanımdan kaldıracağını duyurdu.

Kullanıcılar bu özellik sayesinde, telefonlarında Samsung Mesajlar veya Google Mesajlar gibi yazılımlar yerine, varsayılan SMS​ uygulaması olarak Messenger​'ı kullanabiliyordu ve direkt olarak Facebook​ üzerinden kısa mesaj gönderip alabiliyorlardı.

"28 EYLÜL'DE KAPATILACAK"

Facebook​ tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Android cihazınızda varsayılan SMS​ mesajlaşma uygulaması olarak Messenger​'ı kullanıyorsanız lütfen 28 Eylül 2023 tarihinden sonra uygulamanızı güncellediğinizde artık SMS​ mesajları göndermek için ve hücresel veri ağınız tarafından gönderilen SMS​ mesajlarını almak için Messenger​'ı kullanamayacağınızı unutmayın."

Bu aşamadan sonra kullanıcıların yapması gereken tek şey, telefonlarında varsayılan SMS​ (Kısa Mesaj) uygulamasını değiştirmek. Bunun için öncelikle cihazınızda Ayarlar menüsünü açın ve Uygulamalar'a tıklayın. Ardından uygulamalar listesinde Mesajlar >SMS​ > Mesajlar'ı bulun ve kullanmak istediğiniz uygulamayı seçin.

FacebookMessenger​, SMS​ gönderme ve alma özelliğini ilk olarak 2012'de kullanıma sunmuş, 2013'te kullanımdan kaldırmıştı. 2016 yılına gelindiğinde ise tekrar platforma eklemişti. 7 yıl sonra şirket, SMS​ gönderme yeteneğini devre dışı bırakma kararı aldı.

Kaynak: Facebook

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Facebook
Sonraki Haber Yükleniyor...