Tgrt Haber

Facebook ve Instagram'a reklamsız ve ücretli abonelik sistemi geliyor

02 Eylül 2023 11:04 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 11:25
Facebook ve Instagram'a reklamsız ve ücretli abonelik sistemi geliyor

Facebook ve Instagram'a, tıpkı YouTube Premium hizmetine benzer şekilde, reklamsız bir ücretli abonelik sistemi geleceği ortaya çıktı. Sadece Avrupa Birliği ülkelerinde kullanılacak bu seçeneğin ne zaman sunulacağı ise bilinmiyor.

Meta​, Instagram​ ve Facebook​ platformlarında Avrupa'da ücretli bir abonelik seçeneği sunmayı düşünüyor. The New York Times'ın raporuna göre, bu reklamsız seçenek, Avrupa Birliği'nin (AB) veri toplama​ yöntemlerini sınırlayan düzenlemelerine bir yanıt olarak geliştirilmekte.

Meta, bu adımıyla, şirketin geleneksel olarak tek ücretsiz platformlarını reklamlarla finanse etme modelinden ilk defa sapacak. Şirket, Avrupa'daki kullanıcılara ücretsiz reklam destekli Facebook ve Instagram sürümlerini sunmaya devam ederken, bu yeni reklamsız seçeneğin ne zaman ve ne kadar maliyetle sunulacağı henüz net değil.

The New York Times'ın "içeriden bilgi sahibi" olarak aktardığı kişilere göre, Meta'nın bu adımı, Avrupa düzenleyicilerinin endişelerini azaltmaya yardımcı olmak için atılıyor, hatta bu seçeneği pek çok kişi kullanmasa bile. Bu seçenek aynı zamanda Meta'nın bölgedeki çıkarlarına da hizmet edebilir.

Avrupa'daki kullanıcılar için sunulacak olan bu reklamsız seçenek, AB ve ABD arasındaki tüketici teknolojisi konusundaki en önemli farklılıklardan birini temsil edebilir. Zira Meta'nın benzer bir sistemi Amerika Birleşik Devletleri'nde hayata geçirmeyi planlamadığı yönünde iddialar bulunuyor.

META'YA REKOR CEZA VERİLMİŞTİ

Avrupa Birliği (AB)​, Mayıs ayında Meta'ya Avrupalı kullanıcıların verilerini ABD'de aktardığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolar (1,2 milyar euro) para cezası verdi. Aynı zamanda verdi aktarımını durdurması için de 5 ay süre tanıdı.

Öte yandan Meta, AB'nin teknoloji şirketlerinin farklı ürünlerden elde ettiği kullanıcı verilerini birleştirmesini yasaklayan düzenlemeler nedeniyle Threads'i Avrupa'da kullanıma açamadı. Şu anda Threads'e giriş yapmak için Instagram hesabına sahip olmak zorunlu.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...