Tgrt Haber

Instagram Reels için süre bir kez daha uzuyor: Meta, bir kez daha TikTok’un izinde!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
31 Ağustos 2023 10:51 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 10:54
Instagram Reels için süre bir kez daha uzuyor: Meta, bir kez daha TikTok’un izinde!

Instagram Reels’lara ilgi oldukça fazla. Bu bağlamda Meta, kullanıcıların platformda daha çok içerik çekip vakit geçirmesi için videoların süresini bir kez daha uzatmaya hazırlanıyor.

Instagram​, ilk çıkışında tamamen fotoğrafçılık için tasarlanmıştı. Ancak zamanla Meta​, bu uygulamayı TikTok​ gibi video​ platformu haline getirdi.

Kullanıcılar, Instagram Reels​ ile kısa kısa videolar oluşturarak birbirleriyle etkileşimi koparmıyor. Reels, ilk duyurulduğunda 30 saniye gibi kısa bir süreyle gelirken, daha sonra bu süre 90 saniyeye kadar çıktı. Şimdi ise Insagram, bu süreyi daha da arttırmaya hazırlanıyor.

INSTAGRAM REELS SÜRESİ 10 DAKİKAYA ÇIKIYOR

Techrunch’da yer alan habere göre, Instagram, 10 dakikalık Reels videolarını test ettiğini resmi olarak doğruladı.

Söz konusu özelliğe ilişkin ilk görüntüler ise, yazılım mühendisi Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi. Paluzzi, Reels videoları için 10 dakika sürenin test edildiğini X platformu üzerinden paylaştı.

https://twitter.com/alex193a/status/1696865320705634488?s=20

Instagram süre sınırı şu anda üç dakikalık videolar çekmeye olanak tanıyor. Ancak bu süre, 2022’de 10 dakikalık videolar çekmeye imkan sunan TikTok ile aynı hizaya gelecek. Ayrıca Reels ve YouTube arasında da rekabet yeniden şekillenecek.

Instagram'ın 10 dakikalık Reelsözelliği, henüz resmi olarak duyurulmadığı için nasıl çalışacağı veya hangi kriterlere göre kullanılacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak bu özellik, Instagram'ın video içeriğine verdiği önemi gösteriyor. Instagram, Reels ile hem TikTok'un hem de diğer sosyal medya platformlarının karşısına çıkarak kullanıcıların ilgisini çekmeye tutma planlarında önemli bir adım daha attı.

 

Kaynak: Tecrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...