Tgrt Haber

FC 24'te yeni bir hata ortaya çıktı: Bu hata oyunculara 'yok artık' dedirtti!

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 10:30 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 11:33
FC 24'te yeni bir hata ortaya çıktı: Bu hata oyunculara 'yok artık' dedirtti!

Electronic Arts'ın popüler futbol oyun serisi FIFA'nın bu sene isim değiştirerek piyasaya sürdüğü FC24 oyunu her yıl olduğu gibi yine hatalarıyla anılmaya başlandı. Bu sene çıkan yeni oyunun en büyük hatalarından biri topun futbolcuların ayağına yapışması...

Geliştirici Electronic Arts (EA)'in popüler futbol oyunu serisi FIFA​, uzun yıllardır tuhaf hataların çilesini çekiyor. Hatta oyunda yer alan hataların çoğu, oyuncuların birbirine girdiği kabus gibi fiziklerle sonuçlanıyor. Ancak serinin son oyunu olan FC 24'e de bulaşmış olan yeni bir hata​, belki de içlerinde en kötüsü.

Bu hata, belirli bir beceri hareketini yaptıktan sonra topun oyuncunun bacağının arkasına yapışmasına ve böylece kolaycarakip kaleye gidebilmesini sağlıyor. Rakibin ise bunu önlemek için yapabileceği hiçbir şey yok.

https://twitter.com/i/status/1714938446366523712

Hatanın kökenini ve neden kaynaklandığını araştırmak biraz zor, ama rekabetçi çok oyunculu oyunları etkileyecek kadar yaygın. Oyunun en büyük gelir kaynağı ve çok oyunculu modundan biri olan Ultimate Team'in oyuncu sıralamasını ve ödülleri etkileyen "Division Rivals" modunda oynayan oyuncular hataya maruz kaldıklarını gösteren videoları sosyal medyada yayınlamaya başladı bile.

HATA NASIL YAŞANIYOR?

Öncelikle ihtiyacınız olan şey Trickster+ PlayStyle'ına sahip bir oyuncu (Trickster olması yetmez), ardından o oyuncuyla Trickster+ beceri hareketini uyguluyorsunuz ve top, oyuncunun bacağıyla temas ettiği an bir şut blöfü yaparak RB ya da R1'e basılı tutuyorsunuz. Bu işlemleri doğru yaparsanız top oyuncunun bacağına yapışıyor ve oyuncu hiçbir müdaheleye maruz kalmadan serbestçe koşabiliyor.

https://twitter.com/i/status/1714951212859113883

Burada önleyici sayılabilecek tek şey, hatanın tetiklenmesi için gereken zamanlama ve Trickster+ PlayStyle'ına sahip oyuncu sayısının azlığı. Bu hata istenildiği kadar tekrarlanabildiği için Ultimate Team'de bir gün sizin de başınıza gelebilir.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...