Tgrt Haber

Fransa 'iPhone 12' kararını verdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Insider
30 Eylül 2023 10:48 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 10:49
Fransa 'iPhone 12' kararını verdi

Fransa'nın iPhone 12'yi 'tehlikeli radyasyon seviyelerine sahip olduğu' gerekçesiyle yasaklamasının ardından Apple, problemi düzelten bir güncelleme yayınlamıştı. Yapılan açıklamaya göre Fransız yetkililer, söz konusu güncellemenin sorunu çözdüğüne karar verdi.

Apple​'ın iPhone 12​ serisiyle ilgili önemli bir konu nihayet sonuçlandı. Akıllı telefon üzerindeki iddia edilen radyasyon​ sorunlarına yönelik Apple'ın çözüm adımı, Fransa​'nın düzenleyici kuruluşundan kabul gördü.

Fransa'nın Ulusal Frekans Ajansı olan Agence nationale des fréquences (ANFR), iPhone 12'nin Özgül Emilim Oranı (SAR) değerlerinin ulusal sınırları aştığını iddia etmişti. Bu iddia, telefonun kullanıcılarına yönelik yaydığı radyasyonun miktarı konusunda endişelere neden olmuştu.

FRANSA, İPHONE 12 YASAĞINI KALDIRDI

Apple ise iddiaları reddederek, uluslararası testlerden gelen verilerle kendi test sonuçlarını karşılaştırarak, telefonun uluslararası endüstri standartlarına uygun olduğunu savunmuştu. Ancak Fransız yetkililer, SAR değerlerinin aşıldığına dair ısrarlıydı ve iPhone 12'nin satışının yasaklanmasına ve hatta geri çağrılmasına karar vermişlerdi.

Apple, sorunu çözmek ve Fransa'daki kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için bir iOS güncellemesi yayınlamayı taahhüt etmişti.  Bu iOS güncellemesi, 23 Eylül 2023 tarihinde Fransa'da yayınlandı ve aynı gün Fransız düzenleyiciler, güncellemeyi onayladılar. Bu onayın ardından Fransa'nın iPhone 12'nin satış yasağını kaldırması ve geri çağırma sürecini sonlandırdığı belirtildi.

SORUNA GÜNCELLEMELER SEBEP OLDU

Apple Insider sitesindeki habere göre iPhone 12, 2020 yılında piyasaya sürüldüğü sırada tehlikeli radyasyon seviyesine sahip değildi. Aradan geçen üç yıl içerisinde Apple'ın art arda yayınladığı yazılım güncellemeleri nedeniyle problemin yaşandığı tahmin ediliyor.

Öte yandan Belçika ve Almanya'daki yetkili kurumlar da iPhone 12'yi incelemeleye aldıklarını açıklamıştı. Ancak Apple'ın sorunu çözmesiyle beraber telefon üzerindeki endişelerin giderildiği düşünülüyor.

Kaynak: Apple Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...