Tgrt Haber

Gazetecilik bitecek mi? New York Times, haber merkezinde yapay zeka ekibi kuruyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
31 Ocak 2024 13:50 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 13:53
Gazetecilik bitecek mi? New York Times, haber merkezinde yapay zeka ekibi kuruyor

Daha önce yapay zekanın internet sitesinden veri toplamasını engelleyen New York Times, bu kez de üretken yapay zeka için ekip kurmaya hazırlanıyor.

ChatGPT​'nin serüveninin başlamasıyla yapay zeka​ adeta devrim yaptı. OpenAI​ tarafından geliştirilen ve ilk ayında 100 milyon kullanıcıya ulaşan yapay zeka, giderek popüler hale geldi ve sektörlerin çoğunda kullanılmaya başlandı.

Bununla birlikte endişe ve gizlilik sorunları da gündeme geldi. Başta New York Times​ olmak üzere pek çok haber sitesi ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının veri toplamasını engelledi. Şimdi ise New York Times üretken yapay zekayı kendi bünyesinde kullanmak için planlarını devreye alıyor.

YAPAY ZEKA İÇİN EKİP TOPLANIYOR

The Verge tarafından aktarılanlara göre The New York Times, haber merkezinde üretken yapay zekanın kullanımını araştırmak üzere bir ekip kuracak.

Kısa süre önce yapay zeka girişimlerini yönetmek üzere yayın tarafından işe alınan Zach Seward, sosyal medya platformu Threads 'te ekibin "haberciliğe ve Times 'ın okuyuculara nasıl sunulduğuna yardımcı olmak için üretken yapay zeka ve diğer makine öğrenme tekniklerinin prototip kullanımlarına odaklanacağını" paylaştı.

Gazetecilik bitecek mi? New York Times, haber merkezinde yapay zeka ekibi kuruyor

Bununla birlikte Seward, paylaşımında Times 'ın yapay zeka haber odası girişimini tamamlamak için bir makine öğrenimi mühendisi, bir yazılım mühendisi, bir tasarımcı ve birkaç editör işe almayı planladığını belirtti.

New York Times şu ana kadar yapay zeka girişimleri için bir yardımcı yayın yönetmeni ve bir kıdemli tasarım editörü için iş ilanları yayınladı. Peki bu ekip ne yapacak? Seward konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yapay zeka girişimlerinden sorumlu yayın direktörünün liderliğindeki ekipte mühendislik, araştırma ve tasarım yeteneklerinin bir karışımına sahip meslektaşlar da yer alacak ve haber odası içinde bir tür skunkworks ekibi olarak hareket edecekler. Birlikte, en iyi fikirleri prototipten üretime taşımak için haber, ürün ve teknoloji gruplarındaki diğer ekiplerle ortaklık kuracaklar."

GAZETECİLİĞİ ÖLDÜRMEYECEK

En merak edilen konulardan biri yapay zekanın mevcut çalışlanlar üzerinde etkisi. Bununla ilgili de bir açıklama var; Seward, yapay zeka araçlarını şirkete kazandırmaktan heyecan duyduğunu ancak "Times gazeteciliğinin her zaman uzman gazeteciler tarafından raporlanıp, yazılıp ve düzenleneceğini ifade etti. 

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...