Tgrt Haber

Geliştiriciler, iPhone 14 Pro'nun 'Dynamic Island' özelliğini Android cihazlar için uyarladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2022 15:40 - Güncelleme : 12 Eylül 2022 15:44
Geliştiriciler, iPhone 14 Pro'nun 'Dynamic Island' özelliğini Android cihazlar için uyarladı

iPhone 14 Pro ailesiyle hayatımıza giren akıllı çentik, orijinal adıyla 'Dynamic Island', geliştiriciler tarafından Android akıllı telefonlara uyarlandı.

Apple, iPhone 14Pro ve iPhone 14 Pro​ Max modelleriyle yeni bir akıllı çentiği duyurdu. Birçok işlemin kolayca üst ekrandan yapılmasına sağlayan bu çentiğe 'Dynamic Island' ismi verildi.

iPhone 14'te dikkat çeken bu çentik, geliştiriciler tarafından Android akıllı telefonlara da uyarlandı. Birebir olmasa da kısmen aynı özellikler artık Android kullanıcıları tarafından da deneyimlenebiliyor.

DYNAMIC ISLAND​, MIUI​ TEMASINA UYARLANDI

Xiaomi​ için tema geliştiren bir grup, MIUI arayüzüne iPhone 14 Pro serisinin 'Dynamic Island' özelliğini getirdi. Aşağıdaki videoda da görüldüğü üzere çentiğin etrafında tıpkı iPhone'larda olduğu gibi bir bölme görünüyor. 

Diğer uygulamaların simgesi de yine görüldüğü üzere çentiğin içerisinde yer alıyor. Bir müzik ya da yeni bir mesaj sırasında delik genişliyor ve daha fazla seçenek sunuyor. Alana tıkladığınız zaman ise kontrolleri büyük bir pencere üzerinden sağlayabiliyorsunuz.

Söz konusu yazılım şu anda MIUI tabanlı Xiaomi telefonlar için geliştirildi. Ancak henüz Çince dışında bir dil seçeneği olmadığı için kullanım konusunda sıkıntılar meydana gelebilir. Dolayısıyla temanın diğer dilleri destekleyeceği güne kadar beklemek daha yerinde bir karar olacaktır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...