Tgrt Haber

Google açıkladı: Silinen Drive dosyaları nasıl geri getirilir?

07 Aralık 2023 11:28 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 11:28
Google açıkladı: Silinen Drive dosyaları nasıl geri getirilir?

Verilerini kaybeden Google Drive kullanıcılarına Google'dan çözüm sunuldu. Firmaya göre, bulut depolama platformunun masaüstü sürümündeki kurtarma aracını çalıştırarak, kaybolan belgeler kurtarılabiliyor.

Google​, geçen hafta meydana gelen, Drive'da yedeklenen dosyaların aniden ve sebepsiz bir şekilde kaybolması sorunundan etkilenen kullanıcıları için kısa bir kurtarma rehberi açıkladı.

Google'ın internet sitesindeki "yardım" sayfasında belirttiğine göre, kullanıcı dosyalarının kaybolması, Drive uygulamasının 84.0.0.0 ve 84.0.4.0 kodlu masaüstü sürümlerinde tespit edilen bir senkronizasyon sorunundan kaynaklanıyor.

KAYBOLAN DRIVE DOSYALARI NASIL KURTARILACAK?

Google yaptığı açıklamada, dosyalarını kaybeden kullanıcılarına, öncelikli olarak Drive'ın 85.0.13.0 veya daha üzeri en güncel versiyonunu indirmeleri gerektiğini söyledi.

Ardından Drive açıkken menü çubuğundaki veya sistem tepsisindeki "Drive" simgesine tıklamak gerekiyor. Sonra Shift tuşuna basılı tutarak Ayarlar seçeneğine tıklayacaksınız. Bir sonraki aşamada ise "Yedeklemelerden Kurtar" düğmesine basarak, kaybolan dosyalarınızı geri getirebileceksiniz.

SORUN DEVAM EDERSE NE YAPMALI?

Google'a göre eğer kurtarma aracı işe yaramadıysa, "#DFD84" etiketiyle birlikte "Masaüstü için Drive" uygulaması aracılığıyla geri bildirim göndermeniz gerekiyor. Bunu yaparken, tanılama günlüklerini içerecek şekilde kutuyu işaretlediğinizden de emin olmalısınız.

Bir Güney Koreli kullanıcının başlattığı bu sorun bildirimi, Mayıs 2023'ten sonraki dosyaların Drive'dan kaybolduğunu, çöp kutusunda da görünmediğini belirtti. Ayrıca, klasör yapısının Mayıs 2023'teki duruma geri döndüğü ve dosyaların hiçbir şekilde paylaşılmadığı da ifade edildi.

Diğer Google Drive kullanıcıları da benzer sorunlar yaşadıklarını belirterek destek konuları açtılar. Bazı kullanıcılar dosyalarını tamamen kaybettiklerini, diğerleri ise dosyaların sadece klasörlerde göründüğünü ancak içeriklerinin görünmediğini bildirdi.

KULLANILMAYAN HESAPLARI SİLİYOR

Bu arada Google, iki yıl veya daha uzun süredir etkin olmayan Google hesaplarını 1 Aralık'tan itibaren silmeye başladı. Şirket, oluşturulduktan sonra bir daha asla kullanılmayan hesaplardan başlayarak süreci aşamalar halinde yürütüyor.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...