Tgrt Haber

Google desteği resmen sona erdi... Bu cihazlar için Chrome tarayıcısı artık güncellenmeyecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 16:54 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 16:57
Google desteği resmen sona erdi... Bu cihazlar için Chrome tarayıcısı artık güncellenmeyecek

Google, Chrome 120 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı Android cihazlar için desteğini sonlandırdı. İşte desteği sona eren işletim sistemleri.

Google, uzun yıllardır tüm platformlarda Chrome​ tarayıcısını düzenli olarak güncelliyor. Her güncelleme​ optimizsyonların yanı sıra yeni özellikleri de beraberinde getirirken, 2023'ün bitimine doğru bir önemli güncelleme daha yayınlandı.

Arama devi, Chrome 120 güncellemesini dünyadaki tüm kullanıcılar için yayınladı. PC'nin yanı sıra artık Android​ ve iOS​ kullanıcıları da uygulama mağazasından Chrome tarayıcısını son sürüme yükleyebilir. Ancak bu güncelleme ile birlikte bazı cihazlar için desteğin sona erdiğini de belirtmekte fayda var.

ANDROİD 7.0/7.1 YÜKLÜ CİHAZLAR İÇİN DESTEK SONA ERDİ

Halen Android 7.0/7.1 çalıştıran kullanıcılar , Android için Chrome 120 kararlı sürüm güncellemesini ne yazık ki yükleyemeyecek. Bunun yerine bir önceki sürüm olan 119'da kalmaya devam edecekler. 

Ekim ayı raporuna baktığımızda Chrome'u Android 7 üzerinde kullanan %3'e yakın bir kullanıcı kitlesi olduğu belirtildi. Yani bu kullanıcılar artık yeni bir güncelleme alamayacak ve Google tarafından sunulan özelliklerden de faydalanamayacak. 

Google Chrome 120 güncellemesi ayrıca 10 güvenlik açığını da düzeltiyor. 

Güncellemeyi PC'lerde yüklemek için Menü-Yardım-Google Chrome Hakkında seçeneğine giderek yükleyebilirsiniz. Mobil cihazlar için de App Store veya Google Play Store üzerinden yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...