Tgrt Haber

Google, Android logosunu tam 3 yıl sonra değiştirdi: İşte yeni görünümü!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
06 Eylül 2023 10:07 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 10:10
Google, Android logosunu tam 3 yıl sonra değiştirdi: İşte yeni görünümü!

2019’dan bu yana logo tarafında herhangi bir değişiklik yapmayan Google, 2023’ün son çeyreğinde değişime gitti ve Android’in yeni logosunu tanıttı.

Google​, Android​ 14 işletim sistemini piyasaya sürmek için sabırsızlanıyor. Yaklaşık bir yıldır üzerine çalışılan yeni güncelleme, Anroid telefonlarda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek.

Halihazırda son beta güncellemeleri sunulan Android 14’ün, bu ayın sonunda kararlı sürüme bir adım daha yaklaşması bekleniyor. Ama bunun öncesinde Google ses getirecek bir hamle yaptı ve üç yıldır el bile sürmediği Android logosunu yeni tasarımıyla güncelledi.

ANDROİD LOGOSU YENİDEN TASARLANDI

Engadget’in haberine göre güncellene Android logosu artık daha modern, erişilebilir ve canlı bir görünüme sahip. Yeni logo, Google’ın açıklamasına göre Android'in marka kimliğini güçlendirmek ve milyarlarca kullanıcıya hitap etmek için tasarlandı.

Yapılan değişikliğe bakıldığında güncellenen tasarım, Android'in yeşil rengini daha açık bir tona dönüştürüyor. Bu, logo metninin daha iyi okunmasını sağlıyor. Ayrıca, logo metni artık siyah yerine gri renkte. Bu da logo ile daha uyumlu bir görünüm ortaya çıkarıyor.

Google, Android logosunu tam 3 yıl sonra değiştirdi: İşte yeni görünümü!

Öte yandan yeni logonun en dikkat çekici özelliği ise 3D bir bugdroid karakteri içermesi. Android'in maskotu olarak bilinen yeşil robotun adı olan Bugdroid, yeni logoda sadece baş kısmıyla görünüyor ve logo metninin yanında bulunuyor.

Google, Android logosunu tam 3 yıl sonra değiştirdi: İşte yeni görünümü!

Google, en son logo değişkliğini Android 10 ile birlikte yaptı. Öyle ki logo dışında  Android 10, pek çok yeniliğin de kapısını açtı; karanlık mod, hareketli navigasyon, geliştirilmiş gizlilik ayarları gibi birçok yeni özellik beraberinde gelmişti.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...