Tgrt Haber

Google, Android'deki sevilen özelliğin adını değiştiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
22 Aralık 2023 13:24 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 13:24
Google, Android'deki sevilen özelliğin adını değiştiriyor

Google, Apple'ın AirDrop özelliğine benzer bir işleve sahip olan Android dosya paylaşım hizmeti Nearby Share'ın adını değiştiriyor. Hizmetin artık "Quick Share" olarak gözükeceği ortaya çıktı.

Google​ beklenmedik bir hamle yaparak Android​ işletim sistemi için geliştirdiği dosya paylaşım hizmetini, 2020'den beri kullandığı "Nearby Share" (Yakındakilerle Paylaş) markasından vazgeçerek "Quick Share" (Hızlı Paylaş) olarak yeniden adlandırma kararı aldı. Bu değişiklik, Google Play hizmetlerinin en son beta sürümü (sürüm 23.50.13) kullanıcılarına yapılan bir bildirim ile ortaya çıktı.

Güncelleme sonrasında kullanıcılara gönderilen bildirimde, hizmetin artık "Quick Share" olarak adlandırıldığı ve yeni bir simgeyle geldiği belirtildi. Yeni simge, iki okun birbirine doğru işaret ettiği ve yarı dairesel kuyrukları olan bir tasarıma sahip. Bu değişiklik, görsel olarak gerçekleşmiş gibi görünse de, hizmetin işlevselliğinin aynı kaldığı bildirildi.

SAMSUNG İLE İŞ BİRLİĞİNİN HABERCİSİ OLABİLİR

Buna ek olarak, "Quick Share" adının seçilmesi ilginç bir tercih olarak değerlendiriliyor çünkü Samsung'un Galaxy telefonlarındaki kendi dosya paylaşım aracı da "Quick Share" olarak adlandırılmakta. Bu detaydan yola çıkarak, Google ile Samsung'un her iki telefondaki dosya paylaşım hizmetini tek bir "Quick Share" özelliği adı altında birleştireceği tahmin ediliyor.

https://twitter.com/Za_Raczke/status/1737989455242223729

Şu anda bu değişiklik yalnızca Play Hizmetleri'nin beta sürümünde görülmekte olup, genel olarak Nearby Share'ın Quick Share olarak adlandırılmasının Android cihazlarda yaygın hale gelmesi birkaç hafta sürebilir.

WINDOWS CİHAZLARLA DA DOSYA PAYLAŞIMI YAPILABİLİYOR

Başlangıçta Android cihazlar arasında dosya göndermenin kullanışlı bir yolu olarak gelen Nearby Share, Chromebook'ları ve hatta Windows PC'leri (Mac henüz desteklenmiyor) desteklemeye genişledi. AirDrop gibi dosyaları kendinize veya arkadaşlarınıza kolayca gönderebiliyorsunuz. Hizmet aynı zamanda herhangi birinden dosya almak için bir seçenek de sunuyor.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...