Tgrt Haber

Android telefonlar için müthiş yenilik yolda: Şu ana kadar iPhone'da bulunuyordu, Google düğmeye bastı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androidauthority
22 Aralık 2023 11:04 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 11:42
Android telefonlar için müthiş yenilik yolda: Şu ana kadar iPhone'da bulunuyordu, Google düğmeye bastı

Google, Android işletim sistemi için harika bir özellik üzerine çalışıyor. Uzun yıllardır iPhone'larda yer alan özellik, Android cihazlar için de gelecek. Testler başladı, ilk görüntüler ortaya çıktı.

Apple, iPhone​'larda sunduğu özelliklerle zaman zaman Android​ kullanıcılarını kendisine çekmeyi başarıyor. Ancak Google​'ın sıkı çalışması da Android için meyvelerini veriyor. 

Halihazırda Android 14​'ün yeni beta sürümlerini test eden Google, yakında bu işletim sistemini kullanan cihazlara önemli bir özellik ekleyecek. Yıllardır iPhone'da var olan 'pil sağlığı' artık doğru bir şekilde Android telefonlarda da olabilecek. İşte söz konusu özelliğe ilişkin tüm detaylar.

ANDROİD İÇİN PİL SAĞLIĞI ÖZELLİĞİ YOLDA

Androidauthority'nin aktardığına göre Google'ın, Android 14 QPR2 Beta 2'de gizli bir "Pil Sağlığı" sayfası olduğu ortaya çıktı. 

Bu sayfa, tıpkı iPhone'larda olduğu gibi batarya durumunu gösterirken,aynı zamanda  kullanıcılara, neler yapabilecekleri konusunda ipuçları da sağlıyor.

Android telefonlar için müthiş yenilik yolda: Şu ana kadar iPhone'da bulunuyordu, Google düğmeye bastı

Google bu özelliği Android 14'ün yerleşik bir parçası hâline getirdiğinde Android telefon kullanıcıları da batarya sağlıklarıyla ilgili detaylı bilgi edinebilecekler.

Teknoloji devi Google, Android 14'ü duyurduğunda bu özellik hakkında herhangi bir şey söylemedi. Hâl böyle olunca Pil Sağlığı özelliğinin neler sunabileceğine ilişkin net bir bilgi sahibi değiliz. Ayrıca Pil Sağlığı özelliğinin kullanıcılara ne zaman ulaşacağı da şimdilik bilinmezliğini koruyor. 


Kaynak: Androidauthority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...