Tgrt Haber

Google Chrome 2024 ile yeni bir dönem başlayacak: Birer birer engellenecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Techradar
22 Kasım 2023 17:06 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 17:08
Google Chrome 2024 ile yeni bir dönem başlayacak: Birer birer engellenecek

Google, halihazırda YouTube ile başlattığı reklam engelleyici sınırlama kararını 2024'te daha sert uygulayacak. Chrome'da bu uzantılar birer birer engellenecek.

Google​, hem YouTube​ hem de web sitelerinde reklam engelleyicilerin kullanılmasını çok sağlıklı bulmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcı, güvenliğinden emin bile olmadığı reklam engelleyicilerine güveniyor ve Chrome​'a ekliyor.

Fakat bu durum en çok Google'ı rahatsız ediyor. 2023'te Manifest V2 uzantıları için desteğini azaltacağını açıklayan Google, bu duyurusu ile kullanıcıların tepkisini toplamıştı. Diğer köşede ise ertelenen Manifest V3'ün hazırlıkları sürüyürdu ancak bunun çıkışı da ertelenmişti. Yeni yıla yaklaşırken Manifest V3 tekrardan gündeme oturdu.

GOOGLE, MANİFEST V3 2024 HAZİRAN'DA GEÇECEK

Webrazzi'nin aktardığına göre Google'ın Manifest V3'e geçiş sürecinde Manifest V2 uzantılarını devre dışı bırakma kararı, 2024'ün Haziran ayında başlayacak. Bu değişiklik, öncelikle Dev, Canary ve Beta kanallarındaki kullanıcıları etkileyecek ve daha önce yüklenmiş Manifest V2 uzantıları otomatik olarak devre dışı bırakılacak. Bu süreçle birlikte kullanıcılar, Chrome Web Mağazası'ndan Manifest V2 uzantılarını indiremeyecekler.

Bu yeni platformun tarayıcı uzantıları ekosistemine önemli faydalar getireceğini ve reklam engelleyiciler gibi uzantıların görevini sürdürebileceğini ve geliştirebileceğine dair umutlarını ifade ediliyor.

Ancak Manifest V3'e geçiş, Google'ın YouTube'daki reklam engelleyicilere yaklaşımıyla çelişiyor. Google, YouTube'da reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılarına karşı sert önlemler alıyor. Bu kullanıcıların tarayıcılarının ne olduğundan bağımsız olarak optimize edilmemiş bir görüntüleme deneyimi yaşayabileceklerini açıkça belirtiyor.

 

Kaynak: Techradar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...