Tgrt Haber

Google Chrome için sürpriz özellik yolda: Web sayfaları sesli okunabilecek

28 Ağustos 2023 16:10 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 16:13
Google Chrome için sürpriz özellik yolda: Web sayfaları sesli okunabilecek

Google, web tarayıcısı Chrome’u yeni özelliklerle güncelliyor. Buna, yakında bir yenisi daha eklenecek. Web sayfaları sesli olarak da okunabilecek. İşte detaylar…

Teknoloji devi Google​, popüler internet tarayıcısı Chrome​ için sürekli iyileştirmeler yapıyor ve yeniliklere yer veriyor.

Mobilin yanı sıra masaüstü uygulaması için de sık sık yeni özellikler gelirken, yakında Okuma Modu için dikkat çeken bir başka özellik sunulacak.

OKUMA MODU’NDA SESLİ OKUMA ÖZELLİĞİ YER ALACAK

Android Police'in aktardığına göre Google, Chrome'un masaüstündeki okuma modu için metinden sese (speech-to-text) özelliğini test ediyor.

Sızıntıyı yapan Leopeva64 isimli kaynağa göre bu özellik Google'ın Chrome'un en yeni sürümü olan Chrome Canary'de ortaya çıktı.

https://twitter.com/Leopeva64/status/1694962069504725027?s=20

Bu özelliğe sahipseniz, okuma modunda baktığınız bir makalenin üst kısmındaki oynat düğmesine tıklayarak Google'ın metni okumasını sağlayabiliyorsunuz. Leopeva64 ayrıca Reddit'te bu özelliği gösteren bir videonun bağlantısını da paylaştı.

Paylaşılan videoda,  Google'ın hala yapması gereken bazı işler var. Yine de teknoloji devi bu yeni metin okuma özelliğini yaygınlaştırırsa, bilgileri ses yoluyla almayı tercih eden Chrome kullanıcıları için harika bir seçenek olabilir.

Chrome için gelecek bu özelliğin, halihazırda Microsoft Edge’de var olduğunu da bilmekte fayda var.

 

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...