Tgrt Haber

Google duyurdu: Android 14 Beta 5.2 yayınlandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
26 Ağustos 2023 10:47 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 10:48
Google duyurdu: Android 14 Beta 5.2 yayınlandı

Teknoloji devi Google, Pixel cihazları için Android 14 Beta 5.2 güncellemesini yayınladı. Yeni işletim sistemi sürümüyle birçok önemli hata çözüme kavuşturuldu.

Google​, Android işletim sisteminin beta programının bir sonraki aşaması olan Android 14 Beta 5.2 güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, özellikle Pixel Fold ve Pixel Tablet cihazlarındaki önemli sorunları çözerek kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşamasını amaçlıyor.

Güncelleme notlarına göre, Android 14 Beta 5.2 sürümü aşağıdaki sorunları gideriyor:

  • Yeniden başlatma sorunları düzeltildi: Cihazların yeniden başlatılması sırasında yaşanan kesilmeler ve durmaların neden olduğu sorunlar çözüldü. Kullanıcılar artık cihazlarını daha sorunsuz bir şekilde yeniden başlatabilecekler.
  • 5G NR düşük bant sorunu çözüldü: E-UTRAN Yeni Radyo – İkili Bağlantı (ENDC) teknolojisi kullanan cihazlar, 5G NR düşük bant frekansları üzerinden bağlandıklarında yaşanan hücresel bağlantı kesilme sorunu düzeltildi. Bu sayede kullanıcılar daha istikrarlı bir bağlantı deneyimi yaşayacaklar.
  • Parmak izi sensörü sorunu giderildi: Pixel Fold ve Pixel Tablet cihazlarda parmak izi sensörünün yanıt vermemesi sorunu çözüldü.
  • Perfetto izleme verileri sorunu çözüldü: Pixel Fold cihazlarında yaşanan Perfetto izleme verisi eksikliği sorunu giderildi. Bu, kullanıcıların cihazlarının performansını daha doğru bir şekilde takip etmelerini sağlayacak.
  • Animasyon takılma sorunu giderildi: Pixel Fold cihazlarda devam eden bir aramanın bildirimini görüntülerken veya bildirime dokunurken yaşanan animasyon takılma sorunu çözüldü.
  • Sistem çökme problemi giderildi: Pixel Fold cihazlarında parmak izi sensörü kullanıldıktan sonra yaşanan sistem çökme sorunu düzeltildi. Ayrıca yine Pixel Fold cihazlarında açılış sırasında yaşanan kısa süreli titreme sorunu da çözüme kavuşturuldu.
  • Renkli çubuk sorunu giderildi: Pixel Tablet cihazlarda kilidi açtıktan sonra görünen renkli çubuk veya titreme sorunu düzeltildi.
  • Yanlış ses sorunu çözüldü: Pixel Tablet cihazlarda cihazın yerleştirilmesi veya çıkarılması sırasında yanlış sesler çalma sorunu giderildi.

ANDROİD 14 BETA NASIL YÜKLENİR?

Pixel 4a (5G), Pixel 5, 5a, Pixel 6, 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Fold ve Pixel Tabletkullananlar bugünden itibaren Android 14 Beta 5 sürümünü yükleyebilecekler. Google'ın beta programına önceden kaydolmuşsanız güncelleme otomatik olarak yüklenecek, aksi halde programa katılmanız gerekiyor.

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa 27 Ağustos 2023 03:20

Daha önce gücellemeler gùzeldi

Sonraki Haber Yükleniyor...