Tgrt Haber

Google Chrome kullanıcıları dikkat: Tarayıcınızdaki bu zararlı uzantıyı hemen kaldırın

Editör: Okan Güleş / Kaynak: avast blog
05 Haziran 2023 12:39 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 12:42
Google Chrome kullanıcıları dikkat: Tarayıcınızdaki bu zararlı uzantıyı hemen kaldırın

Kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği Google Chrome tarayıcısı, kolayca yüklenebilen yüz binlerce uzantıya sahip. Ancak bu uzantılar bazen zararlı yazılıma sahip olabilir, işte yakın zamanda kötü amaçlı bir uzantı tespit edildi ve iyi görünümlü bu araç bilgileri çalabilme potansiyeline sahip.

İnternet tarayıcısı denince akla gelen ilk uygulama Google Chrome​. Milyonlarca kullanıcının ilk tercihi olan ve uzun yıllar zirvedeki yerini koruyan Chrome, popülerliğini bir an olsun kaybetmiyor.

Fakat güvenlikle ilgili yakın zamanda bazı açıklar ortaya çıktı. Uzmanlar, Chrome tarayıcısında kullanılan bazı uzantıların kötü amaçlı yazılıma sahip olduğunu tespit etti. Eğer sizler de bu uzantıları tarayıcınızda kullanıyorsanız bir an evvel kaldırmanızda fayda var.

GOOGLE CHROME’DAKİ ZARARLI UZANTILARI HEMEN KALDIRIN

Toplamda, Chrome'da arama sonuçlarını değiştirebilecek 32 kötü amaçlı uzantı tespit edildi. Bu yazılımlar spam göndermesinin yanı sıra kullanıcıların karşısına istemediği reklamları da çıkarabiliyor. 75 milyonun üzerinde yüklemeye sahip bu uzantıların hemen kaldırılması gerekiyor.

Google Chrome kullanıcıları dikkat: Tarayıcınızdaki bu zararlı uzantıyı hemen kaldırın

Chrome'da ziyaret edilen herhangi bir web sitesine rastgele JavaScript yerleştirmesine izin veren popüler ‘PDF Tool Box’ isimli uygulama kısa süre önce Google tarafından mağazadan kaldırıldı. Çok sayıda reklam göstermesinin yanı sıra bu uygulama gizli belgeleri çalabilme potansiyeline sahip.

PDF Tool Box’a ek olarak uzmanlar aynı davranışa sahip 32 uzantı olduğunu tespit etti. Bu uzantıların her birini tek tek yazmayacağız fakat buraya tıklayarak detaylarına bakabilirsiniz. Ancak yukarıda bahsettiğimiz PDF aracını eğer kullanıyorsanız bilgisayarlarınızdan bir an önce kaldırmanızda fayda var.

Kaynak: Avast Blog
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: avast blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...