Tgrt Haber

Google Chrome 114 güncellemesi çıktı: Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
31 May 2023 12:10 - Güncelleme : 31 May 2023 12:13
Google Chrome 114 güncellemesi çıktı: Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik geldi

Dünyanın en çok kullanılan Google Chrome tarayıcısı için 114 yapı numaralı güncelleme yayınlandı. Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik kullanıcılara sunuldu. İşte Chrome 114 ile gelen tüm yenilikler.

En popüler internet tarayıcısı Chrome​, yeni güncellemeler ile daha kullanışlı oluyor. Düzenl olarak güncellenen, zirvedeki yerini korumak isteyen Chrome için 114 yapı numaralı güncelleme​ çıktı. Peki neler sunuyor?

Halihazırda internet tarayıcıları için yapay zeka​ üzerine çalışmalar yapılırken, Google​ bunun öncesinde küçük bir güncelleme yayınladı.  Bu güncelleme, düşük seviyeli optimizasyona ve geliştirilmiş okuyucu moduna odaklanıyor.

GOOGLE CHROME 114 GÜNCELLEMESİNDEKİ YENİLİKLER

Yeni Chrome 114 güncellemesinde göze çarpan değişiklik gelişmiş okuma tarafında. Google, arka planı, metin rengini, yazı tipi ve son olarak satır boyutunu değiştirme seçenekleriyle okuma modunu çok daha iyi hale getirdi.

Google Chrome 114 güncellemesi çıktı: Gelişmiş okuma modu ve daha birçok yenilik geldi

Öte yandan Chrome 112'deki eski okuyucu modunun kaldırıldığını da belirtmekte fayda var. Daha önce kullanıcılar deneysel ayarlar üzerinden buna erişebiliyordu, fakat kullanım sıklığı çok fazla olmadığı için Google bunu kaldırdı.

Chrome 114 ile gelen bir başka yenilik ise web siteleri ile alakalı. Google, web siteleri için yeni web özellikleri ve API'ler sunuyor. Bu güncelleme dahilinde web siteleriyle alakalı, araç ipuçları, diğer açılır pencere öğelerini daha tutarlı hale getirmek için tasarlanmış yeni bir Popover API'sinin yanı sıra yeni Bluetooth ve WebAssembly özellikleri yer alıyor.

Google Chrome 114 güncellemesini manuel olarak yüklemek için 'BURAYA' tıklayın. Ancak Chrome tarayıcınızın ayarlar menüsünden de güncellemeyi otomatik olarak yükleyebileceğinizi bilmenizde fayda var.

Kaynak: Google Blog
Derleme: Okan Güleş / tgrthaber.com.tr 

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...