Tgrt Haber

Google Chrome’a 5 yenilik: Unuttuğunuz siteyi tekrar hatırlatacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: thurrot
19 Ekim 2023 17:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 17:01
Google Chrome’a 5 yenilik: Unuttuğunuz siteyi tekrar hatırlatacak

Google, popüler web tarayıcısı Chrome için hem küçük hem de çok faydalı sayılacak yepyeni özellikler duyurdu. Söz konusu özellikler adres çubuğunda önemli iyileştirmeler içeriyor.

Kullanıcıların bir numaralı internet tarayıcısı Google Chrome​ için faydalı bir özellik daha duyuruldu. 

Son olarak tasarım tarafında yapılan değişiklik beğenileri kazanırken, şimdiki yenilik ise adres çubuğu ile ilişkili.

CHROME’DA ADRES ÇUBUĞU İYİLEŞTİRİLDİ

Chrome ürün müdürü Jesse Lee duyuru yazısında "Daha hızlı gezinmenize yardımcı olmak için Chrome'un adres çubuğuna beş iyileştirme geliyor.  Chrome, yazım hatası yaptıysanız, URL'yi hatırlayamasanız veya önerilere ihtiyaç duysanız bile aradığınız web sitesini hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir." dedi.

İŞTE CHROME İÇİN GELEN 5 YENİLİK

-Daha akıllıotomatik tamamlama: Chrome otomatik tamamlama şimdiye kadar yalnızca URL'nin başını doğru yazdığınızda çalışıyordu. Ancak artık arama geçmişinize bağlı olarak bir URL'nin herhangi bir bölümüyle çalışacak. Örneğin, yukarıda gösterildiği gibi adres çubuğuna thurrott yazınca, Chrome hem thurrott.com hem de bu terimin URL'nin başında değil sonunda görünen sitenin YouTube kanalı için sonuçlarını gösteriyor.

-Otomatik yazım hatası düzeltme: Chrome artık URL yazım hatalarını tespit edecek ve tarama geçmişinize göre bir öneri listesi görüntüleyecek.

-Yer imleri araması: Artık yer imlerinizdeki öğeleri doğrudan Chrome adres çubuğundan arayabilirsiniz. Ayrıca bir yer imleri klasörünün adını kullanarak da arama yapabilirsiniz ve bu klasör içindeki sonuçlar gösterilir.

-Site önerileri: Henüz ziyaret etmediğiniz siteler için Google, siz adres çubuğuna yazdıkça popüler sitelere yönelik öneriler gösterecek.

-Geliştirilmiş sonuçlar: Kısa süre önce Chrome OS'ye genişletilen Material You görsel yenilemesine bağlı olarak, adres çubuğu sonuçlarının okunması da artık daha kolay. Ayrıca bazı duyarlılık iyileştirmeleri sayesinde siz yazdıkça hızı da buna bağlı olarak artıyor.

Kaynak: thurrot

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...