Tgrt Haber

Google Haritalar için engelli dostu yeni özellik yayınlandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phonearena.com
18 Ekim 2023 13:26 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 13:27
Google Haritalar için engelli dostu yeni özellik yayınlandı

Google Haritalar uygulamasındaki erişilebilirlik özelliklerini genişletti. Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların istediği bir yere merdivensiz yollardan gidebileceği yeni özelliğini yayınladı.

Google, Haritalar uygulamasını güncelledi. Fiziksel engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için geliştirdiği yeni özelliklerini bugünden başlayarak birkaç hafta içinde kullanıma sunacağını duyurdu.

Elektrikli ya da manuel tekerlekli sandalye kullananların en büyük sorunu, yolların uygun şekilde tasarlanmaması. Özellikle, çıkılan bir kaldırımın sonunda inecek bir rampa olmadığı için onca yolu geri dönmek zorunda kaldıkları çok sık oluyor.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE UYGUN YOLLARI GÖSTERECEK

Google, Haritalar'a 'tekerlekli sandalyeye uygun rota seçimi' özelliğini getirerek bu gibi sorunları büyük ölçüde çözüyor. Artık uygulama, kullanıcıları istenen hedefe merdiven ya da tümsek gibi ulaşımı zorlaştıran unsurların bulunmadığı yollardan götürecek.

Google'ın açıklamasına göre bu özellik sadece tekerlekli sandalye kullananların işine yaramakla kalmayacak. Aynı zamanda bavul veya bebek arabası gibi şeylerle seyahat etmekte olan insanlara da büyük kolaylık sağlayacak.

Google Haritalar için engelli dostu yeni özellik yayınlandı

Ancak Google yine de "Tekerlekli sandalye yol tariflerinin her zaman gerçek dünya koşullarını yansıtmayabileceğini göz önünde bulundurun." açıklamasıyla, kullanıcılarını yolda beklenmedik bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı uyarıyor.

Haritalar uygulamasında yaya yol tarifini seçtikten sonra, sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayıp "Seçenekler" bölümüne girerek, ve buradaki "Tekerlekli sandalyeyle erişilebilir" seçeneğini aktif ederek bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu seçiliyken yol durumuna bağlı olarak mesafe süresi uzayabiliyor.

ENGELLİ KULLANICILARI ÖN PLANA ÇIKARIYOR

Google ayrıca işletmelerin kendilerini "Sahibi Engelli" olarak tanımlamaları durumunda, Haritalar ve Arama sonuçlarında daha görünür olacaklarını açıkladı.

Son olarak Google görme engelli kullanıcıları da unutmadı. Haritalardaki Lens, insanların kendilerini tanıdık olmayan bir mahallede yönlendirmek ve ATM'ler, restoranlar veya toplu taşıma istasyonları gibi çevrelerindeki yeni yerler keşfetmek için telefonlarının kameralarını kullanıyor. Firma, Haritalar'daki ekran okuyucu yeteneklerinin bu yıl içinde Android ve iOS'a ekleneceğini açıkladı.

Kaynak: Phonearena.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...