Tgrt Haber

Google Chrome’a sürpriz yenilik: Artık sizin yerinize yazabilecek, işte ortaya çıkan ilk görüntü

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
06 Aralık 2023 15:23 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 16:57
Google Chrome’a sürpriz yenilik: Artık sizin yerinize yazabilecek, işte ortaya çıkan ilk görüntü

Google, üretken yapay zeka konusunda ivmeli gidişatını katlayarak ilerletiyor. Son olarak Chrome tarayıcısı için de yapay zeka odaklı sürpriz yenilik yolda.

Yapay zeka​ kısa sürede çok önemli bir gelişme ortaya koydu. ChatGPT​ ile başlayan serüven, diğer teknoloji şirketlerine kadar uzadı.

Microsoft Bing’in yanı sıra Opera​ gibi popüler tarayıcılar artık yapay zeka entegrasyonu ile kullanıcılara yepyeni bir deneyim yaşatıyor. Google Chrome​ için de yapay zeka odaklı yeni özellikler yolda.

CHROME, YAPAY ZEKA İLE OTOMATİK OLUŞTURMA İŞLEVİNE KAVUŞACAK

9to5Google isimli kaynak, Chrome kodlarını analiz ederek tarayıcıya gelecek yeni yapay zeka özelliklerini ortaya çıkardı.

Buna göre söz konusu özellik, tıpkı Gmail ve Google Keep’te olduğu gibi; e-posta veya sosyal ağlar için metin oluşturmaya yardımcı olacak. Vereceğiniz isteme göre metni hazırlayıp size servis edecek olması da işlerinizde büyük kolaylık sağlayacak.

Google Chrome’a sürpriz yenilik: Artık sizin yerinize yazabilecek, işte ortaya çıkan ilk görüntü

Ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere yukarıda küçük bir pencere açılacak. Bu pencere otomatik olarak oluşturulacak metni, çeşitli hikaye anlatımlarıyla sunacak. Ayrıca kısa ya da uzunluğunu tercihinize göre ayarlayabileceksiniz

Şu anda test aşamasındaki bu yenilik, önümüzdeki günlerde beta sürümlerinden başlayarak Chrome kullanıcılarına ulaşması bekleniyor.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...