Tgrt Haber

Google duyurdu: Android TV'deki sevilen uygulama kapanıyor, işte son tarih!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
06 Eylül 2023 12:48 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 12:48
Google duyurdu: Android TV'deki sevilen uygulama kapanıyor, işte son tarih!

Google bir uygulamasını daha kapatma kararı aldı. Kullanıcıların dijital olarak dizi ve film satın alma veya kiralama işlemlerini yapabileceği Play Filmler ve TV uygulamasının fişini çekeceğini duyurdu. Peki bundan sonra ne olacak?

Google'ın dijitalde dizi​ ve film​ kiralamaya yarayan 'Google Play Filmler ve TV' hizmeti için yolun sonu geldi. Şirket Android TV kullanıcılarına gönderdiği bir e-postada uygulamanın 5 Ekim 2023 tarihinden itibaren artık kullanılamayacağını açıkladı.

Google Play Filmler ve TV'nin kapatılacağı ilk olarak Haziran ayında duyurulmuştu. Teknoloji devi firma, uygulamanın yerini 'Google TV' hizmetinin alacağını kullanıcıların dizi ve filmlerini buradan izlemeye devam edebileceklerini açıkladı.

Kullanıcılar kütüphanelerinde bulunan bütün dizi veya filmleri Android TV'lerindeki Mağaza (Shop) sekmesinde bulabilecekler. Aynı şekilde bu sekme aracılığıyla film satın alabilecek veya kiralayabilecekler. Ayrıca YouTube gibi hizmetler aracılığıyla da film kiralanabileceğini belirtelim.

GOOGLE KULLANICILARI KARMAŞADAN KURTARDI

Play Filmler ve TV'nin dizi & film satın alma ve kiralama gibi özellikleri Google TV uygulamasında da bulunuyor. Android TV'deki 'Mağaza' sekmesinde de kullanıcıların hem Play Filmler'den hem Google TV'den hem de YouTube'dan satın aldıkları içerikleri yer alıyor.

Google'ın son kararıyla birlikte kullanıcılar, Google TV üzerinden dizi ve filmlerini kiralayabilecekler. Böylelikle aynı anda iki uygulamayla uğraşmak zorunda kalmayacaklar.

Play Filmler ve TV uygulaması, Google TV ile Chromecast gibi şirketin en yeni akış cihazlarından zaten kaldırılmıştı. Ancak NVIDIA Shield TV gibi eski cihazlarda hala mevcuttu. Öte yandan Android akıllı telefonlarda da Play Filmler ve TV uygulaması çoktan kaldırılmıştı ve yerine 'Google TV' hizmeti geçmişti.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tuğra al 6 Eylül 2023 19:06

Google TV

Sonraki Haber Yükleniyor...