Tgrt Haber

Google Fotoğraflar güncellendi: iPhone'da 'gizlilik' özelliği!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
30 Ağustos 2023 13:31 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 13:32
Google Fotoğraflar güncellendi: iPhone'da 'gizlilik' özelliği!

ABD'li teknoloji devi Google, Fotoğraflar uygulamasını kullanan iPhone sahipleri için 'gizlilik ve güvenlik' odaklı bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılar artık fotoğraflarını ve videolarını kilitli bir klasörde saklayabilecek.

Google Fotoğraflar kullanıcıları artık iPhone​'larda hassas görüntülerini ve videolarını özel bir şifre korumalı klasörde saklayabilecekler. Platformun iOS uygulamasına gelen yeni özellik sayesinde, daha önce yalnızca Android telefonlarda bulunan "Kilitli Klasör" özelliği iPhone'larda da sunuldu.

Bu özellik, kullanıcıların uygulama içinde özel bir alanda fotoğraf ve videolarını meraklı gözlerden saklamasına olanak tanıyor. Klasöre erişim için, iPhone'un modeline göre Touch ID veya Face ID gerekiyor. Bu iki yöntemin çalışmadığı zamanlarda ise telefonun yerel şifresi ile dosyalara erişilebiliyor.

Kilitli Klasör içinde saklanan medya dosyaları gizli kalıyor ve bu sayede hassas fotoğraflar kullanıcıların Google Photos veya diğer uygulamalarda tarama yaparken görünmüyor.

Google, kullanıcıların güvenliğini ön planda tutarak Kilitli Klasör içeriğini bulutta güvenli bir şekilde yedeklediğini belirtiyor. Firma yetkilisi yaptığı açıklamada, HTTPS ve dinlenme anında şifreleme gibi güvenlik​ teknolojileri kullanılarak verilerin korunduğunu vurguluyor.

Ancak, kullanıcılar hassas içeriklerini Google sunucularında yedeklemek istemiyorlarsa bu yeni özelliği kullanmak zorunda değiller. Onun yerine fotoğrafları ve videoları direkt olarak cihazlarının Kilitli Klasöründe saklayabilirler.

"DÜNYA STANDARTLARINDA KORUMA"

Google, fotoğraf ve video yedekleme hizmetini "hayatın anıları için güvenli bir ev" olarak niteliyor ve dünya standartlarında güvenlik ve şifreleme yöntemleri kullanarak kullanıcı verilerini koruduğunu vurguluyor. Öte yandan Google, tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen geçmişte yaşanan teknik sorunlar nedeniyle yaklaşık 100 bin kullanıcısının özel videolarının yanlışlıkla ifşa olduğunu da kabul etmişti.

Bu arada bu yeni özellikle birlikte, Google Fotoğraflar uygulamasının ayarlar ekranı da güncellenerek gizlilik, paylaşım, yedekleme, bildirimler ve diğer seçeneklere daha kolay erişim sağlanacak şekilde yeniden tasarlandı. Böylece kullanıcılar uygulamanın sunduğu gizlilik ve güvenlik özelliklerine daha kolay ulaşacak.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...