Tgrt Haber

Google Haritalar için yapay zeka odaklı yenilikler duyuruldu: Artık çok daha faydalı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Digitaltrends
27 Ekim 2023 10:09 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 10:10
Google Haritalar için yapay zeka odaklı yenilikler duyuruldu: Artık çok daha faydalı

Yapay zekayı tüm platformlarına entegre etmek isteyen Google, Haritalar için bunu gerçekleştirmeyi başardı. Teknoloji devi popüler Google Haritalar uygulamasını yapay zeka destekli özelliklerle güncelledi.

Yapay zeka​ odaklı yeniliklere yönelen Google, Bard ile başlayan serüveni diğer uygulamalara da ulaştırmaya başladı. Daha önce Gmail dahil birçok Google uygulaması için getirilen yapay zeka​ destekli özellikler, bu kez de Google Haritalar’a sıçradı.

Perşembe günü Google, Haritalar için kapsamlı özellikler duyurdu. Yeni Rotalar için Sürükleyici Görünüm özelliği, planlanan yolculukların ayrıntılı özelliklerini sunmak için yapay zekadan faydalanıyor. 

GOOGLE HARİTALAR’A ‘YAPAY ZEKA’ DOKUNUŞU

Yeni özelliklerle ilgili konuşan Google yetkilisi bir örnek vererek yapay zekanın önemini anlattı:

Diyelim ki San Francisco'daki Güzel Sanatlar Sarayı'na su boyunca bisikletle gitmek istiyorsunuz. "Sadece bisiklet yol tarifi isteyin, ardından rotanızı baştan sona çarpıcı, çok boyutlu bir görünümde görmek için Sürükleyici Görünüm önizlemesine dokunun." Sürükleyici Görünüm’e ek olarak Philips açıklamasına şöyle devam etti:

"Ayrıntılı, görsel adım adım yol tarifleriyle her dönüşe sanki oradaymışsınız gibi hazırlanabilir ve simüle edilmiş trafik ve hava koşulları gibi yararlı bilgilere dayanarak ne zaman yola çıkacağınızı planlamak için zaman kaydırıcısını kullanabilirsiniz. Bu şekilde yağmurlu havalarda veya yoğun trafikte sürüş yapmaktan kolayca kaçınabilirsiniz."

YENİ SÜRÜKLEYİCİ GÖRÜNÜM, ŞİMDİLİK SINIRLI SAYIDA ŞEHİRDE ÇALIŞACAK

Rotalar için Sürükleyici Görünüm bu hafta Amsterdam​, Barselona, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik için kullanıma sunuluyor ve zaman içinde daha fazla şehir eklenecek.

Yukarıdaki yeniliklere ek olarak Google ayrıca mevcut Canlı Görünümlü Arama özelliğinin daha gelişmiş bir versiyonu olan Lens in Maps'i de kullanıma sundu.

https://twitter.com/sundarpichai/status/1717682000428220519

Lens in Maps, yeni bir varış noktasına ulaştığınızda yönünüzü bulmanıza yardımcı olmak için yapay zeka​ ve artırılmış gerçeklik kullanıyor. Bunu, arama çubuğundaki Lens simgesini seçerek ve ATM'ler, transit istasyonları, restoranlar, kafeler ve mağazalar gibi olanaklar hakkında bilgi bulmak için el cihazınızı kaldırarak gerçekleştirebilirsiniz.

Yenilikler tabii ki bitmiş sayılmaz. Digitaltrends’in haberine göre uygulama daha akıcı bir kullanıcı deneyimi için navigasyon haritalarına kavuştu. Ayrıca elektrikli araç sürücüleri için; "bir şarj cihazının araçlarıyla uyumlu olup olmadığı ve mevcut şarj cihazlarının ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan şarj istasyonunu bulmanıza yardımcı olmak için hızlı, orta veya yavaş olup olmadığı dahil olmak üzere" ek şarj istasyonu bilgileri ekleyerek daha fazlasını yapıyor.

Kaynak: Digitaltrends
Sonraki Haber Yükleniyor...