Tgrt Haber

Google yapay zekanın ürettiği fotoğrafları bildirecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
25 Ekim 2023 20:13 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 20:13
Google yapay zekanın ürettiği fotoğrafları bildirecek

Google, bir fotoğrafın kaç yıllık olduğu, yapay zeka tarafından üretilip üretilmediği gibi bilgileri göstereceği yeni özelliğini kullanıma sundu. "Bu resim hakkında" aracı, AI ile insan arasındaki ayrımı yapma konusunda kullanıcılara yardımcı olacak.

Google​, kullanıcıların internet üzerindeki görsel içeriği daha iyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla "Bu Resim​ Hakkında" adlı yeni bir aracını sunmaya başladı. Özellikle görsel içeriklerin doğruluğunu ve kökenini belirlemek isteyenler için son derece faydalı olacak.

Google, bu yeni özelliği Mayıs ayında düzenlediği I/O etkinliğinde duyurmuştu. Bugünden itibaren kullanıcılar, aramadaki fotoğraf sonuçlarında ulaşabilecekleri üç noktalı menüde "Bu Resim Hakkında" seçeneğini görebilecek.

GOOGLE, FOTOĞRAF HAKKINDA KAPSAMLI BİLGİ SUNACAK

Özellik öncelikle bir resmin yaşı hakkında bilgi sunarak başlıyor. Google, ne zaman ilk kez gördüğüne dayalı olarak bir resmin ne kadar eski olduğunu belirterek kullanıcılara yardımcı oluyor. Örneğin herhangi bir fotoğrafın güncel olaylarla ilişkilendirilip ilişkilendirilmediğini bu sayede anlayabileceksiniz.

Araç bir resmin diğer kaynaklarda nasıl tanımlandığını görmek için ilgili web sonuçlarına bağlantı da sağlayacak. Bu bağlantılar, haber yayınları ve doğrulama siteleri gibi çeşitli kaynaklardan gelen açıklamaları içerecek. Kullanıcılar resimle ilgili iddiaları değerlendirebilecekleri makalelere ulaşabilecek.

Google yapay zekanın ürettiği fotoğrafları bildirecek

Son olarak araç, bir fotoğrafın üreticisi / sahibi tarafından eklenen metaverilerini de gösterecek. Örneğin, bir resmin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını kullanıcıya bildirecek. Bu, özellikle görsel içeriğin kaynağı ve doğruluğu hakkında bilgi edinmek isteyenler için önemli sayılıyor.

Google, "Bu Resim Hakkında"yı sonuçlar ve yazarlarla birleştirerek kullanıcılarına daha derinlemesine bir görsel araştırma deneyimi sunmayı planladığını belirtti. Özelliği İngilizce dil kullanıcılarına dünya genelinde sunmaya başladığını kaydeden şirket, yakında herkesin kullanımına açacağını da doğruladı.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...