Tgrt Haber

Google sevilen kamera özelliğini kaldırdı, Pixel 8'de yok!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
12 Ekim 2023 12:40 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 12:41
Google sevilen kamera özelliğini kaldırdı, Pixel 8'de yok!

Google, Photo Sphere Mode adı verilen bir kamera özelliğini kaldırdı. Bu, kullanıcıların birden fazla görüntüyü birleştirerek panaromik 360 derece fotoğraf çekmelerine olanak tanıyordu.

Teknoloji devi Google​, Pixel​ ve Nexus model akıllı telefonlarının kamera yazılımındaki "Photo Sphere" modunu yeni telefonundan kaldırma kararı aldığını duyurdu. Bu, kullanıcıların birden fazla fotoğraftan 360 derece görüntü oluşturmalarına olanak tanıyordu.

Google, Android Authority sitesine yaptığı açıklamada özelliği Pixel 8 serisine koymayacağını belirtti. Açıklamada bu kararın nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

PHOTO SPHERE MODU NEDİR?

'Fotoğraf Küresi Modu' olarak çevirebileceğimiz bu özellik, birden fazla görüntüyü birleştirerek panoramik 360 derece fotoğraflar çekmenize olanak tanıyordu. İlk olarak 2012'de tanıtılan 'Google Nexus 4' model cep telefonuyla birlikte kullanıma sunulmuştu ve Pixel Fold, Pixel 7a gibi cihazlarda da bulunuyordu.

Özelliğin kaldırılma nedeniyse, kullanım zorluğu olarak belirtiliyor. Photo Sphere Modu, görüntü sayısı gereksinimi nedeniyle sorunsuz değildi. Ve bazen görüntülerin birleştirilmesi sırasında, pozlama / beyaz dengesi gibi ayarlarda problem yaşanabiliyordu.

Kullanıcılar, Google'ın gelecekte daha gelişmiş bir 360 derece fotoğraf çekme deneyimi sunmasını bekliyor. Özellikle istenen şey, Google'ın ultra geniş arka kamerayı kullanmaya izin vermesi; bu, panaromik görüntüyü daha az çekim yaparak tamamlayabileceğiniz anlamına geliyor.

Google Pixel 8 sahipleri 360 derece fotoğraflar çekmek istediklerinde üçüncü taraf bir uygulama kullanmak zorunda kalacaklar. Bu arada Pixel 8, 699 dolar fiyatla satışa çıkarken, Pixel 8 Pro ise 999 dolara mâl oluyor. Her iki telefonun da 7 yıl boyunca Android güncellemelerini alacağını da belirtelim.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...