Tgrt Haber

Google, telefon hırsızlığının önüne geçecek özelliği kullanıma sundu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
12 Haziran 2024 15:47 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 15:47
Google, telefon hırsızlığının önüne geçecek özelliği kullanıma sundu

Google, akıllı telefon kullanıcılarının güvenliğini artırmak için "Hırsızlık Modu"nu duyurdu. Bu özellik, cihazın çalınması durumunda otomatik olarak kilitlenerek verilerinizi koruyor.

Teknoloji devi Google​, akıllı telefon​ kullanıcılarının güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım attı. İlk olarak Google I/O 2024'te duyurulan ve kullanıcıların verilerini korumayı ve cihazlarını güvende tutmayı amaçlayan "Hırsızlık Modu" kullanıma sunuldu.

9to5Google'ın haberine göre, akıllı telefonların çalınması durumunda devreye girerek cihazı otomatik olarak kilitleyen ve bu sayede kullanıcıların verilerine yetkisiz erişimi engellemeyi vaat eden "Hırsızlık Modu" şu anda Brezilya'da test edilmeye başlandı.

Google'ın Brezilya'yı seçmesinin sebebi, ülkede polis kayıtlarına geçen hırsızlık vakalarının çok olmasından kaynaklanıyor. Özellik, yılın ilerleyen zamanlarındaysa dünya çapında yürürlüğe konulacak.

Google, telefon hırsızlığının önüne geçecek özelliği kullanıma sundu - 1. Resim

TELEFON TEK TIKLA UZAKTAN KİLİTLENEBİLECEK

Kullanıcılar, Google'ın web sayfasını açıp sadece telefon numarasını girerek cihazı uzaktan kilitleyebilecek. Hırsızlık Modu'nun temmuz ayında pilot testlerine başlanması ve en az Android 10 sürümüne sahip cihazlarda kullanıma sunulması bekleniyor.

AKILLI TELEFONLAR ARTIK BASİT BİR İLETİŞİM ARACI DEĞİL

Günümüzde akıllı telefonlar, sadece iletişim aracı olmanın ötesine geçmiş durumda. Kullanıcılar kişisel ve hassas bilgilerini, fotoğraflarını, bankacılık işlemlerini ve daha birçok önemli veriyi akıllı telefonlarında saklıyorlar. Bu anlamda "veri gizliliği" elzem bir konu olarak bulunuyor.

Tam olarak bu nedenle bir telefonun çalınması durumunda yaşanabilecek veri kaybı, kullanıcılar için büyük bir endişe kaynağı haline gelmiş vaziyette. İşte tam da bu noktada Google'ın yeni "Hırsızlık Modu", hayat kurtaracak bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: 9to5Google
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...