Tgrt Haber

Google ucuz uçak bileti için harekete geçti: Kullanıcılara en uygun zamanı gösterecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Google Blog
31 Ağustos 2023 12:54 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 12:54
Google ucuz uçak bileti için harekete geçti: Kullanıcılara en uygun zamanı gösterecek

Teknoloji devi Google, Flights uygulamasını fiyat tasarrufu sağlayacak yeni özellikle güncellediğini açıkladı. Uygulama artık uçuş rezervasyonu için uygun tarih aralıklarının söyleyecek.

Google Flights ya da ülkemizde bilinen adıyla Google Uçuş Arama Motoru için dikkat çeken bir özellik tanıtıldı. Yeni özellik ucuz uçak bileti bulmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde.

Artık Google Flights'ta belirli bir konum için uçak bileti​ ararken, en ucuz rezervasyonu yaptırabileceğiniz tarihleri sistem size söyleyecek.

Örneğin İzmir​'den İstanbul​'a veya yurt içinden yurt dışındaki bir konuma uçmak istediğinizde, "belirlediğiniz tarih yerine iki ay öncesi veya iki ay sonrası daha uygun" gibi uyarıları karşınıza çıkaracak.

Üstelik sadece bununla da kalmayan Google Flights, hangi havayolu firmasıyla uçmanın daha ucuza mâl olduğunu anlamanıza da yardımcı olacak. Bunu da belirlediğiniz ay içerisindeki her güne ait fiyat​ grafiği sayesinde yapabilecek.

Google ucuz uçak bileti için harekete geçti: Kullanıcılara en uygun zamanı gösterecek

FİYAT DÜŞTÜĞÜNDE BİLDİRİM GÖNDERİYOR

Google Flights fiyat takibinin yanı sıra, aradığınız tarihlerde bir fiyat değişikliği olduğunda e-postayla bildirim alma imkanı da tanıyor. Böylelikle baktığınız tarihteki fiyat üzerinde bir oynama olduğunu anlık olarak görecek ve daha ucuz uçak bileti satın alma fırsatı yakalayabileceksiniz.

Google, Pazartesi günü paylaştığı bir blog yazısında, "Aramanız için mevcut fiyatların aynı rota için geçmiş ortalamalara kıyasla düşük, tipik veya yüksek olup olmadığını zaten görebilirsiniz. Ancak asırlık soru devam ediyor: Şimdi rezervasyon yapmak mı yoksa daha düşük fiyatların gelmesini beklemek mi daha iyi? Bu seçimi biraz daha kolaylaştırmak için yükseltilmiş içgörüler başlatıyoruz. Güvenilir trend verileriyle yapılan aramalar için, seçtiğiniz tarihleri ve varış noktasını rezerve etmek için fiyatların genellikle en düşük olduğunu göreceksiniz." ifadeleriyle yeni özelliğini duyurdu.

Kaynak: Google Blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...