Tgrt Haber

ChatGPT rakibi Google Bard, görme yetisi kazandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber, Google
25 Ekim 2023 11:05 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 11:42
ChatGPT rakibi Google Bard, görme yetisi kazandı

ChatGPT'nin büyük rakiplerinden Google Bard artık görebiliyor. Google son yaptığı güncellemeyle, yapay zeka uygulamasına fotoğraftaki nesneleri tanımlama ve yorumlama özelliği kazandırdı. Üstelik ücretsiz sunuyor.

Google'ın yapay zeka destekli sohbet botu 'Google Bard', OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'deki kullanışlı özelliklerden birini aldı.

Bard artık kullanıcıların yüklediği fotoğrafları destekliyor. Örneğin bir otomobilin resmini ekleyip, "Bu araba kaç model?" diye sorduğunuzda, çıkış tarihi ve teknik özelliklerine varana kadar söyleyebiliyor.

Teknoloji devi Google'ın açıklamasına göre "isteminize resim eklemek, üretkenliğinizi bir üst seviyeye çıkarabilir" ve artık diğer kullanıcılar da isteminizde kullandığınız resmi görebildiğinden üretkenlik sürecinizi daha iyi değerlendirebilir ve Bard ile konuşmaya istedikleri şekilde devam edebilirler.

ChatGPT rakibi Google Bard, görme yetisi kazandı

Yukarıdaki ekran görüntüsünden anlaşılacağı üzere, Google Bard'a öncelikle fotoğrafı yüklüyorsunuz ardından yapay zekadan cevaplamasını istediğiniz soruyup yazıp "Enter" tuşuna basıyorsunuz.

Bunu yaptıktan sonra sohbet botu, yüklediğiniz fotoğrafı birkaç saniyede analiz ediyor, tanımlıyor ve sorunuza uygun cevabı bulmaya çalışıyor. Ancak bazen yanlış bilgi de verebiliyor. Örneğin birbirine tasarım olarak çok benzeyen iki tane arabanın modelini ve markasını yanlış söylediği anlar oluyor.

İNSAN FOTOĞRAFLARINI DESTEKLEMİYOR

Ayrıca Bard yapılan ilk denemelerde sadece cansız varlıkları ve hayvanları tanımlayabildi. Gerçek insan fotoğraflarınıysa desteklemiyor, "Maalesef henüz kişi resimleriyle ilgili yardımcı olamıyorum." uyarısı veriyor ve yüklenen görseli sohbetten otomatik olarak kaldırıyor.

ChatGPT rakibi Google Bard, görme yetisi kazandı

SOHBET TEMİZLENİNCE FOTOĞRAF DA SİLİNİYOR

Google, Bard ile yaptığınız bir konuşma geçmişini sildiğinizde, etkinliğinizdeki istem (prompt), yanıt, geri bidlirim ve resim gibi alakalı verileri de sileceğini açıkladı. Ayrıca Google Hesabı - Bard Aktiviteleri bölümü üzerinde de bu etkinlikleri tek tek inceleyebilir ve kalıcı olarak silebilirsiniz.

Yüklenen fotoğraftaki ürünü / nesneyi yorumlama özelliği ChatGPT'de de var, ancak yalnızca Plus aboneleri kullanabiliyor. Google Bard ise bu imkânı kullanıcılarına hiçbir ücret talep etmeden sunuyor. Bu anlamda OpenAI'ye göre bir tık daha avantajlı olduğu değerlendiriliyor.

Kaynak: TGRT Haber, Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...