Tgrt Haber

Google yıllardır istenen özelliği sonunda getiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Neowin.net
30 Kasım 2023 12:27 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 12:27
Google yıllardır istenen özelliği sonunda getiriyor

Google'a gelecek bir sonraki özellik belli oldu. Telefonu tek elle kullananların arama çubuğuna daha kolay erişebilecekleri yeni sistem yakında hayata geçiyor.

Teknoloji devi Google​, mobil uygulaması için yıllardır istenen bir özelliği sonunda getiriyor. Kullanıcılar yakında Google Arama​ uygulamasındaki arama çubuğuna daha kolay erişebilecekler.

Akıllı telefon ekranlarının giderek büyümesine paralel olarak tek elle kullanım da zorlaştı. Özellikle telefonu iki elle kullanmadan bir uygulama içinde gezinmek neredeyse imkansız bir hal aldı. Yazılım geliştiricileri de buna çözüm olarak, uygulamalarındaki öğeleri ekranın alt kısmına taşıdılar.

Google mobil uygulaması ise bu konuda geri kalmıştı. Kullanıcılar, arama yapabilmek için kullandıkları arama çubuğuna, telefonu tek elle kullanırken kolay erişemediklerinden şikayet ediyorlardı. Teknoloji devi firma geri bildirimlere kulak vererek, beklenen değişikliği hayata geçiriyor.

GOOGLE ARAMA ÇUBUĞU ALTA TAŞINACAK

Neowin.net'in haberine göre Google, arama kutucuğunu ekranın altına taşıyan bir özelliği test ediyor. Kutucuk, en alttaki gezinme çubuğunun hemen üstünde konumlandırılacak.

https://twitter.com/AssembleDebug/status/1729407087351120122

Arama esnasında, sorgu otomatik olarak altta konumlandırılmış arama çubuğunda görüntüleniyor. Diğer arama arayüz öğeleri olan filtreler, bölümler ve hesap seçenekleri gibi unsurlar ise ekranın üst kısmında kalmaya devam ediyor. Yalnızca arama çubuğu alt kısma taşınmış durumda.

Android Police sitesinin haberine göre Google, daha önce Chrome'un Android uygulamasında adres çubuğunu alta alan bir özelliği test etmişti, ancak 2020 yılında bilinmeyen bir sebeple deneyi rafa kaldırmıştı.

Firma, Chrome'un iOS uygulamasına kısa süre önce adres çubuğunu aşağıya taşıma seçeneği ekledi. Apple'ın Safari tarayıcısı da varsayılan olarak bu deneyimi kullanıcılarına sunuyor.

Kaynak: Neowin.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...