Tgrt Haber

Google'a "Epic" darbe! Büyük davayı kaybetti, tekelciliği ispatlandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Aralık 2023 07:45 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 08:24
Google'a "Epic" darbe! Büyük davayı kaybetti, tekelciliği ispatlandı

ABD menşeli dijital oyun şirketi Epic Games, uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a açtığı "antitröst" yani "tekelcilik" davasını kazandı.

ABD'nin ünlü video oyun yapımı ve geliştirici şiretlerinden Epic Games​'in, dünyanın en büyük arama matoru Google​'a açtığı dava sonuçlandı.

Google'un dijital mağazası Play Store​'u kullanan tüm uygulama geliştiricilerinin, dijital ürün veya hizmet satışlarından yüzde 30'a kadar komisyon ödemesini gerektiren şirket politikalarını dava eden Epic Games, yargı sürecinde zaferle ayrıldı

"ZAFER" İFADESİYLE KARARI DUYURDU

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülen davanın jürisi, Google'ın uygulama mağazasını işletme şekliyle tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiğine hükmetti.

Karar duruşmasının ardından Epic Games CEO'su Tim Sweeney, X sosyal medya hesabından yaptığı ve "Google'a karşı zafer" başlığı verdiği paylaşımında jürinin, her açıdan Google Play tekelinin aleyhinde karar verdiğini belirtti.

ANLAŞMAZLIK 2020'DE BAŞLADI

Google ile Epic Games arasındaki anlaşmazlık, 2020 yılının ağustos ayında başlamıştı. Epic Games, Fortnite​ oyununa yönelik güncellemeler yayımlamasının ardından müşterilerine uygulama mağazaları yerine uygulama içi satın alma işlemleri için doğrudan fatura kesmişti. Bunun üzerine Google ve Apple, Fortnite'ı uygulama mağazalarından hızla çıkarmıştı.

Epic Games de doğrudan faturalandırma ve Epic mağazasını akıllı telefonlara sınırsız bir şekilde kurma olanağı için her iki şirketi dava etmişti.

Epic Games'in, Apple'a karşı açtığı davayı da 2021 yılında kazanmış ancak karar bu yılın başlarında temyize taşınmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...