Tgrt Haber

Google'dan 3 milyar Chrome kullanıcısına acil uyarı: Hemen güncelleyin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
17 Nisan 2023 15:44 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 16:37
Google'dan 3 milyar Chrome kullanıcısına acil uyarı: Hemen güncelleyin!

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Chrome için Google'dan uyarı geldi. Güvenlik uzmanları önemli bir açık keşfederken, Google ise 3 milyar kullanıcısını güncelleme yapmak için uyardı.

Google Chrome​ kullanıcıları önemli bir riskle karşı karşıya. 

Teknoloji devinin yaklaşık 3 milyar Chrome kullanıcısı bulunurken, kısa süre önce tarayıcıyla ilgili önemli bir güvenlik açığı​ tespit edildi.

BU GÜNCELLEMEYİ HEMEN YÜKLEYİN

Cuma günü paylaşılan bir bültende Google, şirketin tehdit analiz grubunun CVE-2023-2033 olarak tanımlanan bir güvenlik açığı tespit ettiğini duyurdu.

Söz konusu açık, V8 Javascript altyapısını kullanan Chromium tarayıcıları için JavaScript altyapısında bulunan bir 'tür karışıklığı' hatası olarak biliniyor. Kısaca tür karışıklığı, belleğe yanlış türle erişilmesine izin veren, belleğin sınırların dışında okunmsına veya yazılımasına izin veren bir hata.

Google'dan 3 milyar Chrome kullanıcısına acil uyarı: Hemen güncelleyin!

 "Google'ın CVE-2023-2033 olarak nitelendirdiği güvenlik açığı, 'yüksek riskli' olarak işaretlendi. Bu nedenle Google, Chrome kullanıcılarının son yayınlanan güvenlik yamasını tarayıcılarını güncelleyerek yapmalarını önerdi.

Sizler de Chrome uygulamasının ayarlar sayfasına girip, yardım bölümünden güncelleme yaparak v112.0.5615.121 sürümüne yükselttiğinizden emin olun. 

 

Kaynak: Google Blog
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...