Tgrt Haber

Google şokta! Samsung varsayılan arama motorunu değiştiriyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: New York Times
17 Nisan 2023 10:15 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 12:03
Google şokta! Samsung varsayılan arama motorunu değiştiriyor

Samsung, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerinde varsayılan arama motoru olarak Google'ı kullanıyor. Ancak iddialara göre Google'ın yerini yakında ChatGPT'li Bing alabilir.

Microsoft'un GPT-4 tabanlı ChatGPT​ sohbet robotunu Bing​'e entegre etmesiyle adeta 'arama motoru' pazarında kartlar yeniden dağıtılmaya başladı. Teknoloji şirketleri ChatGPT'nin etinden sütünden faydalanma yarışına girmişken bir hamle de Samsung​'dan geldi. Güney Koreli şirketin akıllı telefon ve tabletlerindeki varsayılan arama motorunu Bing yapmayı düşündüğü ortaya çıktı.

SAMSUNG'UN BING HAMLESİ GOOGLE​'I PANİĞE SÜRÜKLEDİ

New York Times'ın haberine göre Samsung, Microsoft ile kapalı kapılar ardında görüşmelerini sürdürüyor. Anlaşma sağlanırsa Galaxy telefon ve tabletlerin varsayılan arama motoru​ artık Google olmayacak. Kullanıcılar ChatGPT destekli Bing ile arama yapacaklar. Elbette Google kullanılmaya devam edilecek ancak ikinci planda kalmış olacak.

Google şokta! Samsung varsayılan arama motorunu değiştiriyor

Samsung'un bu hamlesinin, ABD'li arama motoru devini "panik" moduna geçirdiği bildirildi. Kaynaklara göre Google çok geç kalmadan hem ChatGPT'ye hem de ChatGPT destekli Bing'e sağlam alternatif üretmek istiyor. Bu kapsamda da "Magi" isimli yeni projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Tasarımcısı, mühendisi, yöneticileri ile 160 kişilik bir ekip kuran Google'ın temel amacı kullanıcılara "daha kişisel" bir arama deneyimi yaşatmak olacak. Magi bağımsız bir hizmet olmayıp mevcut arama motoruna dahil edilecek ve başlangıçta ABD'de 1 milyon kullanıcının hizmetine açılacak. İlerleyen dönemde ise 30 milyon kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor.

ÜÇ YENİ ÖZELLİK YOLDA

Google, Magi projesi kapsamında üç yeni özellik geliştiriyor. MidJourney mantığında çalışacak olan GIFI, Google Görseller'i kullanarak metinden görsel üretmemizi sağlayacak. 'Tivoli Tutor' işlevi ile insanların yapay zekayla sohbet ederek yeni dil öğrenmelerini kolaylaştırmayı hedefleyen Google, Chrome tarayıcıya getireceği 'Searchalong' özelliğiyle de internette gezinirken kafamıza takılan bir soruyu doğrudan yapay zekaya sorabilmemizi sağlayacak.

'GOOGLE BARD' BEKLENENİ VEREMEDİ

Google, ChatGPT rakibi yapay zeka sohbet robotu Bard'ı geçtiğimiz haftalarda kullanıma sundu. Ancak sorulan sorulara doğru yanıtlar verememesi nedeniyle eleştirilmişti ve bu durum şirketin hisselerinin düşüşe geçmesini sağlamıştı.

Kaynak: New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...