Tgrt Haber

Google'dan Apple'ı kızdıracak hamle: AirDrop rakibini bilgisayarlara getirdi

09 May 2023 13:30 - Güncelleme : 09 May 2023 13:33
Google'dan Apple'ı kızdıracak hamle: AirDrop rakibini bilgisayarlara getirdi

Google, Apple'ın AirDrop'una rakip olarak geliştirdiği Yakın Paylaşım özelliğinin kapsamını genişletti. Artık Android telefon ve tabletler ile Windows bilgisayarlar arasında dosya paylaşımı yapılabilecek.

Google, marka ve model fark etmeksizin bütün Android​ cihazlar arası dosya paylaşımını sağlayan Yakın Paylaşım (Nearby Share) özelliğini 2020'de kullanıma sundu. Bu yıl yapılan güncellemeyle Windows​ bilgisayarları da desteklemeye başladı.

Yaklaşık 3 milyar aktif Android cihaz tarafından kullanılabilen bu özellik şu ana kadar belirli ülkelerdeki Windows bilgisayarlarda çalışıyordu. Google destek kapsamını genişleterek Nearby Share Beta'yı Küba, İran, Kuzey Kore ve Suriye dışındaki ülkelerin tamamında kullanıma sundu.

NEARBY SHARE İLE WİNDOWS - ANDROİD UYUMU GÜÇLENİYOR

Yakın Paylaşım özelliği sayesinde kullanıcılar, birbirine yakın Windows bilgisayarlar ile Android cihazlar arasında resim, video, doküman ve diğer içerikleri paylaşabilecekler.

Kendi cihazlarınız arasında veya Yakın Paylaşım özelliğini kullanan etrafınızdaki kişilerle dosya paylaşabilirsiniz. Tıpkı AirDrop'ta olduğu gibi diğer kullanıcıların gönderdiği dosyaları almak için onaylamanız gerekiyor. Ayrıca paylaştığınız dosyalar olası bir güvenlik açığından korumak için de şifreleniyor.

Windows için Yakın Paylaşım özelliği şu anda beta aşamasında. Bu nedenle bazı gereksinimleri bulunuyor. Örneğin ARM cihazları desteklemiyor ve yalnızca Windows 10 ve üzeri 64-bit sistemlerde çalışıyor. Akıllı telefon tarafında ise minimum Android 6.0 işletim sisteminde destekleniyor.

YAKIN PAYLAŞIM NASIL KULLANILIR?

  • Windows cihazınıza Yakındakilerle Paylaş Beta sürümünü indirip yükleyin.
  • Yüklendikten sonra uygulamayı açın ve Google hesabınızla giriş yapın.
  • "Başkalarına görünen ad" bölümünde cihaz adınızı seçin.
  • "Alma" bölümünde kimlerin sizinle içerik paylaşabileceğini seçin. Bitti'yi seçin.

Uygulamayı kurduktan sonra artık dosya paylaşabilirsiniz. Her iki cihazda da Bluetooth özelliğini aktif edin ve birbirlerinden en fazla 5 metre uzakta olduğundan emin olun. Ardından her iki cihazı da aynı ağa bağlayın. Dosya paylaşım ekranında görünen cihaz adına tıklayarak dosyayı gönderebilirsiniz.

Kaynak: Google

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...