Tgrt Haber

Microsoft, Windows 10 devrini kapattı! Kullanıcılara son çağrı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
28 Nisan 2023 10:00 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 10:01
Microsoft, Windows 10 devrini kapattı! Kullanıcılara son çağrı

Microsoft, Windows 10 22H2 kodlu güncellemenin işletim sistemi için geliştirilen 'son büyük özellik güncellemesi' olacağını duyurdu. Böylece Windows 10'un tabutuna ilk çivi çakılmış oldu.

Microsoft​'un 8 yıllık işletim sistemi Windows 10 için yolun sonuna gelindi. Teknoloji devi yaptığı açıklamayla '22H2' kodlu sürümün Windows 10 için yayınlayacağı son büyük güncelleme olacağını duyurdu.

Windows 10 yüklü bilgisayarlar çalışmaya devam edecek. Kullanıcılar herhangi bir aksaklık yaşamayacaklar. Ancak Microsoft artık işletim sistemine yeni bir özellik veya iyileştirme yapmayacağından Windows 10 dönemi sona erdi desek yanlış olmaz.

GÜVENLİK GÜNCELLEMELERİ DEVAM

Microsoft güvenlik ve gizlilik tarafında ise kullanıcıları yalnız bırakmayacak. Açıklamaya göre Windows 10'un kurumsal sürümü Enterprise'ın yanı sıra Education, Home ve Pro sürümleri 14 Ekim 2025'e kadar güvenlik güncellemesi almaya devam edecek.

Microsoft, Windows 10 devrini kapattı! Kullanıcılara son çağrı

Windows 10'un devlet kurumlarına ve şirketlere özel olarak geliştirilen LTSC'leri (Long-Term Servicevicing Channel) bulunuyor. Bu sürümlere yönelik güvenlik güncellemesi desteği ise 14 Ekim 2025'ten sonra da devam edecek. Yani Microsoft bireysel kullanıcılara desteğini önümüzdeki üç yıl içinde kesecekken, özel sürümlere biraz daha zaman tanıyacak.

WİNDOWS 10, PC'LERİN YÜZDE 73'ÜNDEN FAZLASINDA ÇALIŞIYOR

Microsoft'un Windows'tan sorumlu baş ürün yöneticisi Jason Leznek konuyla ilgili açıklamada, kullanıcılara en son özellikleri ve güncellemeleri almak için bir an önce Windows 11​'e geçmeleri gerektiğini hatırlattı.

Ancak dünya genelinde Windows 11'e yönelik talep hala Windows 10'u geçebilmiş değil. Valve'ın Mart 2023'ü kapsayan anketi ve çeşitli araştırma şirketlerinin verilerine göre, Windows bilgisayarların yüzde 73'ünden fazlasında hala Windows 10 çalışıyor.

Bu arada Microsoft bir yandan Windows 12 için de çalışmalara başladı. Hatta Ignite Keynote 2022 etkinliğinde şu ana kadar hiç görmediğimiz değişik bir Windows arayüzü gösterilmişti ve bunun da Windows 12'ye ait olduğu iddia edilmişti. Yeni işletim sisteminin ise 2024'te yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Gizmochina

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...