Tgrt Haber

Google'dan kullanıcılara uyarı! 'Sakın paylaşmayın'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: PhoneArena
11 Şubat 2024 10:30 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 10:33
Google'dan kullanıcılara uyarı! 'Sakın paylaşmayın'

Google, Gemini kullanıcılarını ilgilendiren uyarı mesajında, "Gizli kalmasını istediğiniz bilgileri sohbet botuyla paylaşmayın" ifadesini kullandı.

Teknoloji devi Google; web, Android ve iOS için geliştirilen Gemini​ sohbet botunu kullananları ilgilendiren bir uyarı yayınladı. Gemini ile paylaşılan sohbetlerin, hizmetin geliştirilmesi amacıyla insan uzmanlar tarafından incelendiğini ve en fazla üç yıl süreyle saklanabileceğini açıkladı.

Bu sebeple de kullanıcılarına gizli kalmasını istedikleri, incelemeyi yapan kişinin görmesini istemedikleri veya Google​'ın hizmetlerini ve makine öğrenimi teknolojilerini geliştirmek için kullanmasını istemedikleri bilgilerini Gemini ile paylaşmamalarını söyledi.

GEMİNİ ETKİNLİĞİNİ SİLMEK YETERLİ DEĞİL

Google'a göre insan uzmanlar tarafından incelenen Gemini Apps konuşmaları (geri bildirimler ve diliniz, cihaz türünüz veya konum bilgileriniz gibi ilgili veriler) ayrı tutuldukları ve Google Hesabınıza bağlı olmadıkları için Gemini Apps etkinliğinizi sildiğinizde silinmez.

Ayrıca Google'ın "Aktivitelerim" panelinde "Gemini Uygulama Etkinlikleri" kısmı varsayılan olarak etkin olduğundan, bu seçeneği kapatarak gelecekteki tüm Gemini sohbetlerinizin Google Hesabınıza kaydedilmesini, insan incelemesine gönderilmesini ve Google'ın üretken makine modellerini eğitmek için kullanılmasını engelleyebilirsiniz.

Google'dan kullanıcılara uyarı! 'Sakın paylaşmayın' - 1. Resim

Ancak Google, "Gemini Uygulama Etkinlikleri" kapalı olsa dahi gizlilik ve güvenlik kaygılarıyla Gemini konuşmalarının 72 saate kadar Google Hesabında yedekleneceğini de belirtiyor.

Google'ın veri toplama ve muhafaza politikaları rakiplerinden çok farklı değil. Örneğin OpenAI, kullanıcının özel bir veri saklama politikasıyla kurumsal düzeyde bir plana abone olduğu durumlar hariç, ChatGPT'nin konuşma geçmişi özelliğinin kapalı olup olmamasına bakılmaksızın sohbet botuyla yapılan tüm sohbetleri 30 gün boyunca kaydediyor.

Geçmişte bu tarz veri saklama politikaları şirketleri düzenleyici kurumlarla karşı karşıya getirmişti. Örneğin İtalya'nın veri koruma otoritesi, yapay zeka​ modellerini eğitmek için toplu kişisel veri depolama konusunda OpenAI'ın "yasal bir temeli" olmadığını söylemişti.

Kaynak: PhoneArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...