Tgrt Haber

Yapay zekadan 'keşke böyle olsa' dedirten İstanbul fotoğrafı: Baklava ve çiğ köfteden oluşuyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2024 09:53 - Güncelleme : 11 Şubat 2024 09:55
Yapay zekadan 'keşke böyle olsa' dedirten İstanbul fotoğrafı: Baklava ve çiğ köfteden oluşuyor

Google, kısa bir süre önce "metin yazarak fotoğraf üretme" özelliği eklediği Gemini adlı yapay zeka sohbet robotuna İstanbul'un baklava, çiğ köfte, simit, kebap ve pamuk şekerden oluştuğu görseller çizdirdi.

Google​, Gemini​'den "her şeyin baklava, kebap, simit, çiğ köfte ve pamuk şekerden oluştuğu bir İstanbul​" çizmesini istediğini belirttiği paylaşımda, aynı zamanda kullanıcılara Gemini'nin görsel oluşturma özelliğini deneyebileceklerini ve şimdilik sadece İngilizce istemlerin desteklendiği bilgisini verdi.

Google Türkiye'nin X hesabından paylaşılan fotoğraflar yüzbinlerce kişi tarafından görüntülendi ve ilgiyle karşılandı.

GOOGLE'IN YAPAY ZEKASI, İSTANBUL'U BÖYLE RESMETTİ

İngilizce istem yazmakta zorlananlara ise Gemini ile çeviri yapabileceklerini işaret ederek, yapay zeka​ uygulamasının dil çevirisi özelliğine dikkati çekti.

Yapay zekadan 'keşke böyle olsa' dedirten İstanbul fotoğrafı: Baklava ve çiğ köfteden oluşuyor - 1. Resim

Google'ın sohbet botu önceden "Bard" ismini kullanırken, şirket geçen hafta uygulamayı artık "Gemini" olarak adlandıracağını duyurmuştu. Gemini standart olarak "Gemini Pro" modeli tarafından destekleniyorken, aylık 719,99 TL'ye sahip olunabilen "Gemini Advanced" sürümü ise "Ultra 1.0" modelini kullanıyor.

Yapay zekadan 'keşke böyle olsa' dedirten İstanbul fotoğrafı: Baklava ve çiğ köfteden oluşuyor - 2. Resim

Gemini Ultra 1.0'ın rakip yapay zeka modelleriyle karşılaştırıldığında kodlama, akıl yürütme, incelikli talimatları takip etme, daha uzun promptları (istem) kabul etme ve önceki sohbetlerin içeriğini daha iyi anlama gibi konularda daha başarılı olduğu iddia ediliyor.

Google ayrıca, Ultra 1.0'ın "yapay zeka modellerinin bilgi ve problem çözme yeteneklerini test etmek için kullanılan yöntemlerden biri olan MMLU (Büyük Çok Amaçlı Dil Anlayışı) konusunda insan uzmanlardan daha iyi performans gösteren ilk model" olduğunu öne sürüyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...