Tgrt Haber

GTA 5'i geçti! Minecraft'tan satış rekoru kırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge, Gameishard.gg
17 Ekim 2023 12:16 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 12:17
GTA 5'i geçti! Minecraft'tan satış rekoru kırdı

Popüler açık dünya oyunu Minecraft satış rekoruna imza attı. Açıklanan veriye göre, 300 milyon kopya satış adedine ulaşarak, tüm zamanların en çok satan video oyunlarında bir tanesi haline geldi.

Piyasaya sürüldüğü 2009 yılından beri popülerliğini kaybetmeyen Minecraft​ tarihi bir ana daha tanıklık etti. Mojang firması tarafından geliştirilen bu oyun​, 300 milyon kopya satışını aşarak, tüm zamanların en çok satan oyunu ünvanını resmen kazandı.

Minecraft yıllar içinde her türlü oyun platformuna taşındı, ayrıca birçok yan oyun ve genişletme ile de kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başardı. Elde ettiği bu son satış​ rekoru, başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

GTA 5 YANINA BİLE YAKLAŞAMADI

Rockstar Games'in popüler açık dünya oyunu Grand Theft Auto V, satış adedi konusunda Minecraft'ın yanına bile yaklaşamadı. Yapılan araştırmalara göre GTA 5, 185 milyon ile "tüm zamanların en çok satan ikinci video oyunu" konumunda bulunuyor.

Üçüncü sırada EA Mobile tarafından geliştirilen Tetris yer alırken, dördüncü sırada popüler battle royale oyunu PUBG: Battleground, beşinci sıradaysa Nintendo'nun Mario Kart 8 - Deluxe yapımı listeleniyor.

Wikipedia'da yer alan bilgiye göre en çok satan ilk 10 oyun şu şekilde:

  • Minecraft
  • Grand Theft Auto V
  • Tetris (EA)
  • PUBG: Battlegrounds
  • Mario Kart 8 - Deluxe
  • Super Mario Bros.
  • Red Dead Redemption 2
  • Overwatch
  • The Witcher 3: Wild Hunt

"HAYAL BİLE EDEMEZDİK"

Mojang Studios Başkanı Helen Chiang, "15. yıldönümüne yaklaşırken, Minecraft tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olmaya devam ediyor ve 300 milyondan fazla kopya sattı. İlk bloklarımızı yerleştirirken, hiçbirimiz bunu hayal bile edemezdik." değerlendirmesinde bulundu.

Oyun stüdyosu, teknoloji devi Microsoft'un çatısı altında faaliyet gösteriyor. ABD'li şirket geçen hafta Activision - Blizzard şirketini de satın alarak, oyun sektörüne yaptığı yatırımı daha da artırdı.

Kaynak: The Verge, Gameishard.gg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...