Tgrt Haber

Güle güle Cortana: Microsoft, Bing’e sesli arama özelliğini getirdi: Yapay zekada yeni dönem!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: bing blog
12 Haziran 2023 11:11 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 11:21
Güle güle Cortana: Microsoft, Bing’e sesli arama özelliğini getirdi: Yapay zekada yeni dönem!

Sesli asistan Cortana’nın fişini çeken Microsoft, hemen akabinde yapay zeka destekli Bing tarayıcısı için masaüstünde sesli arama özelliğini kullanıma sundu.

Yapay zekanın yeniliklerini takip eden ve bunu platformlarına hızlıca getiren Microsoft​, geçtiğimiz günlerde Windows’un sesli asistanı Cortanı’nın fişini çekti. ABD’li şirketin bu hamlesinin ardından yapay zeka​ için bir adım daha atıldı ve Bing​ tarayıcısına beklenen özellik geldi.

Kullanıcıların uzun süredir beklediği sesli arama​ özelliği, nihayet Bing tarayıcısı için geldi. Kullanıcılar masasüstünden kendi sesiyle sorular sorabilecek.

BİNG ARTIK SORULARI SESLİ ALABİLECEK

Microsoft tarafından paylaşılan blog gönderisine göre artık masaüstü kullanıcıları, sesli bir şekilde sohbet botuna sorularını yöneltebilecekler. Bu özellik, hâlihazırda mobilde bulunuyordu; fakat masaüstü için geç de olsa geldi.

via GIPHY

Söz konusu yeniliği Bing Chat’te bulunan mikrofon simgesine basarak kullanabileceksiniz. Microsoft buna ek olarak Bing’in sohbet botu ayrıca, sorduğunuz sorulara kendi sesiyle de cevap verebileceğini söylüyor. Yani masaüstünde, modelle sesli bir şekilde sohbet edebileceksiniz.

HANGİ DİLLERDE DESTEKLENİYOR?

Bing için gelen yeni özellik, şu anlık İngilizce, Japonca, Fransızca, Almanca ve Çince olmak üzere yalnızca belli dilleri destekliyor. Microsoft, ilerleyen zamanlarda daha fazla dil desteğinin geleceğini de ekliyor.

Kaynak: Bing Blog
Derleme: tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: bing blog

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...