Tgrt Haber

Güney Kore’de akıllara durgunluk veren olay: Robot, bir insanı öldürdü

09 Kasım 2023 10:44 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 12:44
Güney Kore’de akıllara durgunluk veren olay: Robot, bir insanı öldürdü

Güney Kore’de trajik bir olay yaşandı. Bir iş sırasında robot, yanlışlıkla bir çalışanı öldürdü. Robotun insanı ayırt edemediği, bu nedenle koli sandığı tespit edildi.

Robot​ ve yapay zekayı son yıllarda çok fazla duymaya başladık. Giderek gelişen ve yetenekler kazanan her iki teknoloji bizleri şaşırtsa da, insanlık için verdiği endişeler de kaçınılmaz. 

Öyle ki yakın zamanda Güney Kore’de trajik bir olay yaşandı. Her ne kadar kasıtı olmadığı açıklansa da bir robot, çalıştığı sırada insan​ olan iş arkadaşını koli sanarak öldürdü. 

İNSANI, KOLİDEN AYIRT EDEMEDİ!

Yonhap haber ajansının verdiği bilgilere göre Güney Kore​'deki Donggoseong Tarımsal İhracat Kompleksi’nde gerçekleşen olayda; kolileri kaldırıp taşıma kayışına koymakla görevli bir robot, koli sandığı bir adamı öldürdü.

Yaşanan olayda robot kolun denetim görevini yapan 40’lı yaşlarındaki bir adam sebze kolisi olarak algıladığı ve havaya kaldırdıktan sonra taşıma kayışına bastırarak vücudunu ezdiği belirtiliyor. Görevli hastaneye kaldırılsa da kurtulamadığı açıklandı.

Öte yandan robotun, esislere entegrasyonu öncesinde testlerinin yapılması planlandığı ancak sensörlerde oluşan sorunlar nedeniyle ertelendiği aktarıldı.

 






Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...