Tgrt Haber

Hakim, savcı ve tüm vatandaşlar girebiliyor: e-Devlet’e ‘yapay zeka’ odaklı yeni hizmet

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 16:17 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 16:20
Hakim, savcı ve tüm vatandaşlar girebiliyor: e-Devlet’e ‘yapay zeka’ odaklı yeni hizmet

Yapay zekaya yönelik yatırımların yapıldığı Türkiye’de, artık emsal Yargıtay kararlarına daha hızlı erişim sağlanacak. Vatandaşlar, avukatlar ve savcılar için Yargıtay İçtihat Merkezi (YİM) devreye aldı.

Haziran ayı için planlanan Yargıtay İçtihat Merkezi (YİM), bugün itibariyle devreye alındı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın yapay zekaya yönelik projeleri aktarmasının ardından, bir süredir üzerinde çalışmalar yapılan yapay zeka​ destekli yeni hizmet kullanıma sunuldu.

YARGITAY İÇTİHAT MERKEZİNE E-DEVLET’TEN GİRİLEBİLECEK

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, YİM, Yargıtay içtihatlarının ilk derece mahkemeleri ve bölge adliye mahkemelerinde yaygınlaştırılması, yargıda uygulama birliğinin desteklenmesi, vatandaş ve avukatların dava süreçlerinde hızlı ve etkin şekilde adalete erişimlerinin sağlanması amacıyla tasarlandı.

Hakim​ ve savcıların yanında avukatlar ve tüm vatandaşlara da hizmet verecek olan YİM'e, e-Devlet​ sistemi ve mobil uygulama üzerinden de erişim imkanı tanınıyor. Ek olarak yapay zeka ile Yargıtay kararlarına hızlı erişimi sağlamayı amaçlayan YİM'de yalnızca emsal ve yol gösterici nitelikteki güncel kararlar da düzenli olarak yayınlanacak.




Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...