Tgrt Haber

Hangi Xbox özel oyunları PlayStation'a gelecek? Liste sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
16 Şubat 2024 09:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 09:55
Hangi Xbox özel oyunları PlayStation'a gelecek? Liste sızdırıldı

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer resmen açıkladı. Bazı Xbox özel oyunları PlayStation 5 ve Nintendo Switch konsollarına geliyor. Liste resmi olarak paylaşılmasa da, Microsoft'a yakın kaynaklar tarafından sızdırıldı.

Microsoft​ Gaming CEO'su Phil Spencer​'in geçtiğimiz hafta Xbox​'un geleceğini açıklamak için yapılacağını duyurduğu etkinlik gerçekleşti. Bazı Xbox​ özel oyunlarının PlayStation ve Nintendo Switch'e geleceğini söyleyen Spencer, Game Pass​ servisiyle ilgili de önemli açıklamada bulundu.

Microsoft​ konsol, bilgisayar ve mobil cihazlar aracılığıyla milyarlarca oyuncuya ulaşma hedefi doğrultusunda Xbox​ markasını giderek açık bir platform haline getiriyor. "Xbox Her Yerde" mottosu kapsamında yapılan son hamleyle dört tane özel oyununun PS5 ve Nintendo Switch'e geleceği açıklandı.

HANGİ XBOX​ OYUNLARI PS5 VE SWİTCH'E GELECEK?

Söz konusu oyunların isimleri belli değil. Microsoft​ iki tanesinin topluluk odaklı, diğer ikisinin de daha küçük oyunlar olacağını söylemekle yetindi.

Ancak The Verge'ün Microsoft​'un planlarına aşina olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, PlayStation 5​ ve Nintendo Switch'e gelecek Xbox​ özel oyunları Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded olacak.

Hangi Xbox özel oyunları PlayStation'a gelecek? Liste sızdırıldı - 1. Resim

XBOX​ HAYRANLARININ YÜREĞİNE SU SERPEN AÇIKLAMA

Phil SpencerXbox​'un özel oyun çıkarmaya devam edeceğini ancak önümüzdeki 10 yıl içerisinde de sektörde konsola özel oyunların azalmaya başlayacağını düşündüğünü açıkladı.

Spencer, Xbox​'un geleceğiyle ilgili planlarını açıkladığı yayında "Önümüzdeki beş veya on yıl içinde tek bir donanıma özel oyunların, oyun endüstrisinin giderek daha küçük bir parçası olacağına dair temel bir inancım var." ifadesini kullandı.

STARFİELD VE İNDİANA JONES "ŞİMDİLİK" YOK

Geçtiğimiz günlerde Xbox​'un PlayStation 5​'e getirmeyi planladığı oyunlar arasında Starfield ve Indiana Jones gibi popüler yapımlar olduğu da iddia ediliyordu. Ancak Spencer ilk dört oyunda bunların olmadığını açıkladı açıkladı ancak kapıları da tamamen kapatmadı.

The Verge ile yaptığı röportajda "Sektör olarak bir oyunun başka bir platforma gitmesini asla göz ardı etmemiz gerektiğini düşündüğünü" belirten Microsoft​ Gaming CEO'su, "Dört oyuna odaklandık ve deneyimlerimizden ders alıyoruz. Diğer franchise'larda devam eden bir çalışmamız yok." dedi.

Hangi Xbox özel oyunları PlayStation'a gelecek? Liste sızdırıldı - 2. Resim

XBOXGAME PASS​ NE OLACAK?

Phil Spencer​, XboxGame Pass​'in rakip oyun konsollarına gelmeyeceğini ve PC ile Xbox​'a özel kalacağını açıkladı. Sony, PS5 ve PS4 kullanıcılarına kendi aylık abonelik hizmeti PlayStation Plus'u sunuyor.

Kaynak: The Verge
Sonraki Haber Yükleniyor...