Tgrt Haber

Activision - Blizzard yaradı: Microsoft'un oyun geliri Windows'u geçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
31 Ocak 2024 12:40 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 12:41
Activision - Blizzard yaradı: Microsoft'un oyun geliri Windows'u geçti

Call of Duty ve Diablo gibi popüler oyunların sahibi olan Activision - Blizzard, Microsoft'un yüzünü güldürdü. ABD'li şirket, oyun gelirlerinin Windows gelirlerini geçtiğini açıkladı.

Microsoft​, 2024 yılının ikinci çeyreğini kapsayan mali durum raporunu açıkladı. Yazılım devi, ikinci çeyrekte 62 milyar dolar gelir​ ve 21,9 milyar dolar net kazanç​ elde ettiğini duyurdu. Açıklanan bu rakam, yıllık bazda gelirin yüzde 18, net gelirin ise yüzde 33 arttığını gösteriyor.

The Verge'nin haberine göre Microsoft, tarihinde ilk kez 3 trilyon dolarlık bir şirket olarak kazanç raporunu bu dönemde açıkladı. Aynı zamanda, geçen yıl satın aldığı Call of Duty'nin geliştiricisi Activision - Blizzard sayesinde şirketin oyun gelirlerinin de Windows​'tan elde edilen gelirleri geride bıraktığı bildirildi.

WİNDOWS GELİRİ YÜZDE 11 ARTTI

Bilgisayar üreticilerinin, Windows'u dizüstü bilgisayarlarına PC'lerine koymak için Microsoft'a ödediği OEM ücretlerinden elde edilen gelirin bu dönemde yüzde 11 artış gösterdiği kaydedildi.

Şirketin aylık abonelik tabanlı bulut oyun hizmeti olan Xbox Game Pass'i de içeren "Xbox içerik ve hizmet gelirleri" ise yüzde 61 gibi devasa bir artış gösterdi. Bu oranın büyük ölçüde Activision - Blizzard gelirlerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Microsoft, Activision - Blizzard'ın satın alınmasının net etkisinin 2 milyar doların biraz üzerinde bir gelir olduğunu, ancak entegrasyon maliyeti, işlem maliyetleri ve diğer gelir maliyetlerinin toplamının 930 milyon doları bulduğunu da belirtti.

Bu arada Microsoft, bu ayın başlarında oyun bölümündeki 1,900 çalışanını işten çıkardı. Başta Activision - Blizzard çalışanları olmak üzere birçok kişi görevini kaybetti. Microsoft son aylarda Xbox yönetimini de elden geçiriyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Blizzard'ın yeni başkanı Johanna Faries olmuştu.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...