Tgrt Haber

Herkes katlanabilir iPhone bekliyordu! Apple'dan dikkat çeken 'MacBook' adımı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
07 Mart 2024 12:30 - Güncelleme : 07 Mart 2024 12:30
Görsel temsili olarak kullanılmıştır.

Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre, Apple'ın planladığı katlanabilir MacBook Pro'nun 20,3 inç bir ekranla geleceği ve 2028 yılında satışa sunulabileceği tahmin ediliyor.

Görsel temsili olarak kullanılmıştır.

Katlanabilir ve sarılabilir (her ne kadar prototip olsa da) ekran teknolojisiyle üretilen akıllı telefonlar bir süredir piyasadalar. Başta Samsung, Huawei ve Xiaomi olmak üzere birçok üretici kendi katlanabilir cihazını piyasaya sürdü ve gözler ABD'li teknoloji devi Apple​'dan gelecek hamleye çevrildi.

Apple​'ın katlanabilir iPhone modeli üzerinde çalışmalar yürüttüğü, şirkete yakın kaynaklar tarafından sızdırılan bilgilerde ortaya çıkmıştı. "iPhone Foldable" kod adıyla bilinen akıllı telefonun özellikleri ve çıkış tarihi netleşmese de, gelen son bilgiler katlanabilir MacBook modelinin de masada olduğunu gösteriyor.

EN BÜYÜK EKRANLI MACBOOK OLABİLİR

Apple​ analisti Ming-Chi Kuo​ tarafından paylaşılan bilgiye göre, yeni MacBook Pro 20,3 inç boyutunda bir katlanabilir ekranla gelecek. Apple​'ın şu anda satışta olan en büyük MacBook modeli 16 inç ekran boyutuna sahip, bir büyüğü ise masaüstü bilgisayar formundaki 24 inç iMac'te karşımıza çıkıyor.

Kuo'nun iddiası doğru çıkarsa, katlanabilir ekranlı MacBook Pro, Apple​'ın dizüstü bilgisayar serilerinde sunduğu en büyük ekrana sahip model olacak.

KATLANABİLİR MACBOOK PRO, 2028'DE ÇIKACAK

Apple​ analisti Ming-Chi Kuo​, dizüstü bilgisayarın 2027 yılında seri üretiminin başlayacağını öne sürdü. Bu durumda cihazın en erken 2028 yılında satışa sunulacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

Kuo şimdiye kadar Apple​'ın geliştirme aşamasında olup piyasaya çıkmayan birçok ürününün özelliklerini önceden tahmin etmişti. Ancak doğru çıkmayan iddiaları da bulunuyor, örneğin katlanabilir iPhone modelinin 2023 yılında piyasaya sürülmesi ihtimali olduğunu söylüyordu ancak bu gerçekleşmedi.

PEKİ KATLANABİLİR İPHONE NE ALEMDE?

Ming-Chi Kuo​, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda Apple​'ın katlanabilir iPhone veya iPad'i 2025'te mi yoksa 2026'da mı seri üretmeyi planladığına dair birçok soru aldım. Son anketim şu anda Apple​'ın net bir geliştirme planına sahip tek katlanabilir ürününün 20,3 inç MacBook olduğunu gösteriyor. 2027 yılında seri üretime geçilecek."

Apple​ son olarak M3 işlemcisinden gücünü alan 13 inç ve 15 inç MacBook Air modellerini tanıttı. Dizüstü bilgisayar, Türkiye'de 47 bin 499 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...