Tgrt Haber

Apple, iPhone kullanıcılarına para dağıtacak: Peki nasıl alınır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: imore.com
05 Mart 2024 16:39 - Güncelleme : 06 Mart 2024 07:56
Apple, iPhone kullanıcılarına para dağıtacak: Peki nasıl alınır?

Kanada'da mahkeme, Apple'ın Batterygate davası kapsamında eski iPhone kullanıcılarına toplamda 14,4 milyon dolar tazminat ödemesini öngören anlaşmayı onayladı. Davacılar, 2018'de başlatılan dava sonucunda 17,50 ile 150 dolar arasında ödeme alabilecek.

Kanada​'da eski iPhone​ modeli kullanan kişiler, Apple​'ın 'Batterygate' olarak bilinen planlı yavaşlatma davası kapsamında kabul ettiği anlaşmanın bir parçası olarak 150 dolara kadar ödeme alma hakkına sahip olacak.

Apple, eski iPhone'ların beklenmedik bir anda kapanmasını önlemek amacıyla akıllı telefonların performansını yazılım güncellemeleriyle kıstığı gerekçesi ile ABD dahil dünyanın çeşitli yerlerinde davalarla cebelleşiyor. Bunun son örneği de Kanada'da meydana geldi.

APPLE TOPLAMDA 14,4 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

CBC'nin bildirdiğine göre, Kanada'daki B.C. Yüksek Mahkemesi Hakimi, Apple'ın mağdurlara toplam 14,4 milyon dolar tazminat​ ödemesini öngören anlaşmayı onayladı. Dava ilk olarak 2018 yılında, Batterygate krizinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra açılmıştı.

Raporda belirtildiğine göre, çözüm için kaç kişinin başvurduğuna bağlı olarak davacılar 17,50 ile 150 dolar arasında bir ödeme alacaklar.

Apple, iPhone kullanıcılarına para dağıtacak: Peki nasıl alınır? - 1. Resim

Fakat sadece Aralık 2017'den önce iOS 10.2.1 veya üzeri sürüme sahip bir iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 veya 7 Plus ve/veya iOS 11.2 üzeri bir iPhone 7 veya 7 Plus satın almış olanlar hak iddia edebilecek.

APPLE, BATTERYGATE KRİZİYLE YILLARDIR BOĞUŞUYOR

Apple, 2017 yılında iPhone'da yapılan tartışmalı yazılım değişiklikleri nedeniyle dünya çapındaki iPhone kullanıcılarına yüz milyonlarca dolar ödedi ve bu gidişle de ödemeye devam edecek gibi duruyor.

iPhone 6 ve 6s'den başlayarak iPhone müşterileri, iPhone'larının pil sorunları nedeniyle beklenmedik bir şekilde kapandığını fark etmişti. Apple da bunu önlemek için, işlemci performansını kısarak düşük sağlıktaki pilleri korumayı amaçlayan bir yazılım güncellemesi yayınlamıştı.

Kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine Apple şöyle bir özür mesajı yayınlamıştı:

"Müşterilerimizden, eski pillere sahip iPhone'ların performansını nasıl ele aldığımız ve bu süreci nasıl yönettiğimiz hakkında geri bildirimler duyuyoruz. Bazılarınızın Apple'ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını düşündüğünü biliyoruz. Özür dileriz."

Firma şu ana kadar İspanya, Belçika, Birleşik Krallık ve daha pek çok ülkede planlı eskitme nedeniyle dava edildi. En önemlisi ise ABD'de 2020'de 500 milyon dolarlık bir anlaşmaydı.

Kaynak: imore.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...