Tgrt Haber

Herkes Türkiye’de bekliyordu: YouTube, uygun fiyatlı paketini gelmeden rafa kaldırdı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
26 Eylül 2023 10:25 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 10:27
Herkes Türkiye’de bekliyordu: YouTube, uygun fiyatlı paketini gelmeden rafa kaldırdı

Müzik ve video devi YouTube’un, 2021’den bu yana test ettiği ve Türkiye’deki kullanıcıların da beklediği uygun fiyatlı ‘Premium Lite’ paketi, iptal edildi.

Google, YouTube​ ile kullanıcılara hem video hem de müzik deneyimi sunuyor. Eğer YouTube’da reklamsız deneyim yaşamak istiyorsanız birçok premium​ paket arasında seçim yapabilirsiniz. 

YouTube Premium paketleri bazı kullanıcılara fiyat bakımından fazla gelebiliyor. Bu nedenle YouTube, 2021’den bu yana uygun fiyatlı bir paketi test ediyordu. ‘Premium Lite’ isimli paket Türkiye için de beklenirken ne yazık ki YouTube bunu rafa kaldırdı.

PREMİUM LİTE, RAFA KALDIRILDI

Webtekno’nun haberine göre YouTube Premium Lite, ayda 29,99 TL karşılığında satın alınabilen standart Premium paketten daha ucuzdu. 

Ancak bazı kısıtlamalar vardı. Uygun fiyatlı pakette video indirme, arka planda oynatma ve YouTube Music bulunmuyordu. Kullanıcı, daha uygun bir fiyat karşılığında sadece reklamlardan kurtuluyordu. Paketin test edildiği ülkelerdeki müşterilere gönderilen bir e-postada, bu hizmetin 25 Ekim 2023 itibarıyla kaldırılacağı ifade edildi.

Buna göre YouTube Premium Lite abonesi olan kullanıcılar, 25 Ekim'den sonra ya daha pahalı olan standart YouTube Premium aboneliğini kullanacaklar ya da YouTube'da reklamlarla karşılaşmaya başlayacaklar.

Öte yandan YouTube, gönderdiği e-postada alternatifler üzerinde çalışmaya devam ettiğini de belirtti.



Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...