Tgrt Haber

Google, YouTube'daki 'reklam' sorununa el attı: Yeni politika hayata geçiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Google Blog
07 Eylül 2023 12:12 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 12:12
Google, YouTube'daki 'reklam' sorununa el attı: Yeni politika hayata geçiyor

YouTube reklam politikasında önemli bir değişikliğe hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcılara da az sayıda ama daha uzun reklamlar gösterileceği belirtildi. Bu sayede kullanıcıların izleme deneyiminin daha az kesintiye uğrayacağı vurgulandı.

Günümüzde akıllı TV kullanıcılarının büyük bir bölümü televizyonda video​ izlemek için resmi YouTube​ uygulamasına başvuruyor fakat 'YouTube Premium' hizmetine üye olmayanlar için, video aralarında çıkan reklamlar can sıkıcı olabiliyor. Bazı kullanıcılar YouTube'a alternatif olan ve reklam​ içermeyen üçüncü taraf uygulamaları tercih etse de, bu tarz gayriresmi yöntemler her televizyonda çalışmıyor.

DAHA AZ AMA DAHA UZUN REKLAM DÖNEMİ

Google​ reklamlardan bıkan kullanıcılarına iyi haberi verdi. YouTube reklamlarını televizyon izleyicilerine sunma şeklini değiştireceğini açıkladı. Şirket kullanıcılara daha kısa ama daha sık reklamlar yerine artık daha az sayıda ve daha uzun süren reklamlar göstermeyi planlıyor.

Google ve YouTube'a yöneltilen başlıca eleştirilerden biri reklamların deneyimi kesintiye uğratmasıydı. YouTube'daki reklamlar genellikle video başlangıcında gözükürken, video içinde de çıkabiliyor. Hatta bazı videolar o kadar fazla reklam gösteriyor ki, reklamın süresi videonun süresini bile geçebiliyor.

İzleyicilerin yarısından fazlasının, reklamların video içinde dağıtılması yerine gruplandırılmasını tercih ettiğini belirten Google, yeni reklam politikası ile kullanıcılarının izleme deneyiminin daha az kesintiye uğrayacağını vaat ediyor.

REKLAMIN SUNULUŞU DA DEĞİŞECEK

Google'ın yapacağı değişiklik doğrultusunda, reklam sayısını ve mevcut reklamın oynama süresini gösteren beyaz metinli gri bir kutu yerine, ekranın alt sağ köşesinde sarı bir kronometre gözükecek. Kronometre, reklam arasında kullanıcıya gösterilecek reklam sayısını içermeyip, tüm reklamların toplam oynama süresini gösterecek.

YouTube yeni reklam politikasının testlerine çok yakında başlayacağını duyurdu. Değişiklikler akıllı TV kullanıcıları için geçerli olacak, ancak diğer cihazlara da yansıma ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Google Blog
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...