Tgrt Haber

Huawei bombayı patlattı: P60 Pro dikkat çeken özelliklerle tanıtıtıldı, işte Türkiye fiyatı ve özellikleri

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
09 May 2023 17:39 - Güncelleme : 09 May 2023 17:41
Huawei bombayı patlattı: P60 Pro dikkat çeken özelliklerle tanıtıtıldı, işte Türkiye fiyatı ve özellikleri

Huawei, Avrupa’da düzenlediği lansmanda yeni nesil amiral gemisi Huawei P60 Pro modelini tanıttı. Dikkat çeken özelliklerle gelen cihazın fiyatı da belli oldu.

ABD ambargosuna rağmen üretimden vazgeçmeyen Huawei​, ürün gamını yeni modellerle artırmaya devam ediyor. Çinli üreticinin amiral gemisi​ modellerinde bileşen sıkıntısı yaşadığı bildirilse de, buna rağmen P60 Pro’nun tanıtılmasına engel olamadı.

Kısa süre önce Huawei, Avrupa’da yeni P60 Pro modelini tanıttı. Beklendiği gibi cihaz amiral gemisi olarak geldi ve kamerası da yine gözleri üzerine çekmeyi başardı. Peki neler sunuyor P60 Pro?

HUAWEİ, YENİ AMİRAL GEMİSİNİ PİYASAYA SÜRDÜ

Ekran tarafında 120Hz yenileme hızını destekleyen, 1220×2700 piksel çözünürlükte OLED panele sahip olan P60 Pro, 6,67 inç büyük bir ekrana sahip. İşlemci tarafında ise şirket Kirin işlemcisi yerine tercihini Qualcomm’dan yana yaptı.

Huawei P60 Pro, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 8+Gen 1 işlemcisinden alıyor. 4G destekli bu işlemci, telefonun dezavantajlarından biri, fakat şirketin Avrupa’da henüz 5G’li model satmasına onay gelmedi.

Huawei bombayı patlattı: P60 Pro dikkat çeken özelliklerle tanıtıtıldı, işte Türkiye fiyatı ve özellikleri

Bellek tarafında 8GB RAM ve depolamada 256 GB ve 512 GB şeklinde iki farklı hafıza seçeneği sunuluyor. İçerisinde 4.815 mAh boyutunda bir batarya mevcut. Ayrıca 88W kablolu ve de 50W kablosuz hızlı şarj desteği yer alıyor.

Pil ömrü açısından Huawei’nin amiral gemisi, 88W hızlı şarj, 50W kablosuz şarjı destekleyen 4.815 mAh pile sahip. Son olarak cihazda uydu iletişimi ve IP68 suya-toza dayanıklılık sertifikası olduğunu da belirtmekte fayda var.

HUAWEİ P60 PRO TÜRKİYE FİYATI

Fiyat en merak edilen konulardan biri idi ve P60 Pro’nun Türkiye fiyatı da açıklandı.

Bu kapsamda Huawei’nin yeni amiral gemisi ülkemizde  39 bin 999 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Buna ek olarak telefonu satın alan kişilere  2 bin 999 TL değerinde FreeBuds 5 kulaklık da hediye edilecek.

Kaynak: Gizmochina
Yerelleştirme: Okan Güleş

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...